Svartnäs/Ryssjön

Slätabjörnen

Välkänd medlem
15 dec 2012
1.512
4
16
Falun
Var också där igår. Skrapade faktiskt ihop lite drygt 8 mil. Lederna vi körde på var i det mesta toppen. Men uppmärksammas bör att på vissa ställen hade det dock blött igenom så det var hål rakt ner i myren så riktigt otrevliga olyckor kan ske om det går lite för fort. Snöläget i den glesare skogen mätte jag på de flesta ställena till ca 40-45cm, i riktig tät skog ca 25, ibland mindre. Hårt packad/skare överallt.
Vattennivån i Ryssjön är låg, så isen sluttar ordentligt vid strandkanterna och en hel del breda sprickor man inte vill köra ned i. Gammal och frusen stöpis bl.a på Nysjön och Spjärsen och därför spårigt precis där leden går. Höll man 10-15m vid sidan om så gick det enkelt att hålla 130-140 utan farliga kast. - Men isar är ju isar så där gäller verkligen dagsformen. Inget att lita på alltså.
 

Kootte

Välkänd medlem
1 jan 2000
298
1
18
Falun Sverige
På lördag 7 Mars kör vi skoterträff/ Skoterrally kl 11-13 med start och mål på Gryfsen( se pilen på ledkartan)Det kommer finnas Gulashsoppa och korv. Vuxenfrågor och barnfrågor. Priser från bland annat Clash of Nations, Säters cykel o motor m.fl.

Som ni ser ovan i tråden så är förhållandena fina och lederna kommer att sladda under veckan för att få det ännu bättre.

Ta med kompisarna och ta en tur til Gryfsen på lördag.

http://www.linghedsskoterklubb.se/Linghedleder - Test3 - Kopia.gif
 
Last edited:

Rejo

Medlem
18 okt 2015
10
0
1
Dalarna
Var förbi där igår, utan skotern dock. Var cirka 3 decimeter då, har säkert tillkommit 2-3 dm till under dagen.... Planerar att åka dit imorgon en sväng för att provåka.

Troligtvis apdålig botten, men säkert roligt och leka av sig.
 

Rejo

Medlem
18 okt 2015
10
0
1
Dalarna
Det var ingen höjdare, ingen botten alls. Fullt med sten och stubbar.... Dock mycket puder, skulle bara vart 3 decimeter botten.
 

LassePe

Medlem
17 feb 2014
6
0
1
Borlänge
Vi var upp en sväng idag, det finns en del snö men det är bara fluff. Utanför leden är det genomslag direkt så det kan man glömma. Lederna i skogen är dåliga då det är mycket sten framme så det behövs mer snö.
På skogsbilvägarna är det ok så vi skrapade ihop lite mil på så vis.
Hoppas det kommer en massa mer snö efter mildvädret.
 

Kootte

Välkänd medlem
1 jan 2000
298
1
18
Falun Sverige
Det är åkbart men vi har bara sladdad en del av ledssystemet. Att åka bredvid leden rekomenderas inte om man vill ha en hel maskin.
 

brandtm

Medlem
12 jan 2015
7
0
1
Linghed
Alla leder uppe på höjderna blev sladdade förra helgen. Ledkvalitén är ca 70%. Det är i tät skog lite knöligt och man får ta det lite försiktigt.
Sladdat: Skoterparkeringen Vintjärn, Spjerhälla, Nysjön, himmelberget, Svartnäs, kraftledningen, samt runt ryssjön och bort mot Storsjön.
m ihåg att stödja oss genom att lösa ledkort 100:- / år. Går att göra via Swish. (swisha 100 kr till konto: 123 553 54 06, ange namn och adress så får du ett ledkort på posten).