Rekommenderar alla att läsa denna artikel

tafflo

Välkänd medlem
19 okt 2008
202
1
18
Klockren! Kusin min var inne på att köpa slutburk till sin nya skoter, ja tyckte de var helt värdelöst o sa att då fick han inte åka med vårat gäng iaf. Blev en väska o lite grejer ist för dom pengarna ☺
 

A.Holm1

Insane sledder
8 feb 2007
2.670
18
0
Grängesberg
Nu har Speedtech sagt att man lägger ner försäljningen av slutburkar till 2-t.
Till 4-t ska det finnas kvar.

De senaste årens debatter kring liv, körning på olämpliga ställen, förstörelse av skogsplantage, oljud och vansinneskörning i fjällmiljö är allt annat än bra för oss snöskoteråkare, vi som har det mer som en livsstil än som bara ett intresse och en hobby.
Vi måste ta vårt ansvar och tänka längre.

Av de skälen så vill vi nu som första tillverkande producent gå ut och tar vårat ansvar, för att göra det VI kan göra för att bidra till en bättre fjällmiljö och mindre diskussionsunderlag. Från och med dagens dato så slutar vi helt att sälja ljuddämpare/slutburkar till 2-takts maskiner.
De enda ljuddämpare som kommer finnas kvar är till 4-takt med turbo, där ljudnivån är att efterlikna std, men med ökat flöde.

Per Boström, VD Speed Technology Sweden AB
 

djabag

Aktiv medlem
4 mar 2010
93
8
8
Tror att det kan vara effektivt att gå på folk som åker med högt ljud när de kommer till t.ex. rastplatser/stugor osv. Helt enkelt några som går fram och säger att det INTE är ok att låta så där samt att det förstör för oss andra. Efter att par sådana tillsägelser är det nog inte så roligt att åka.

Så istället för att sitta och svära när de kommer åkande, så agerar man.
 

Slätabjörnen

Välkänd medlem
15 dec 2012
1.512
4
16
Falun
.... Och våga, som tafflo skriver härovan, vägra åka tillsammans med bröl-åkarna.

Fantastiskt och beundrandsvärt att Speedtech har tagit beslutat att lägga ner tillverkningen av 2-t burkar, hoppas fler hakar på.
 

HostileNation

Välkänd medlem
20 sept 2012
456
0
16
Östersund
Det ska ju inte bara vara så att återförsäljare slutar sälja dessa. Övriga skoteråkare måste visa upp en nolltolerans mot att åka tillsammans med de som kör maskiner utrustad med burk.
Då får de åka själv eller börja åka med alla andra trumhinnesadister. Är alla dom samlade på samma ställe vore det ju smidigt för farbror blå att reagera också (Y)
 

Gabbe1

Välkänd medlem
6 nov 2011
1.601
21
38
Ö-vik
På Facebokgruppen "skoterdelar" uppstod idag en diskussion om slutburkar efter att en snubbe lagt ut en annons och velat köpa just en sådan.
Det är förvisso fel ställe att diskutera på, men antalet iq-befriade inlägg där får mig ändå att inse att det är totalt meningslöst att försöka övertyga ett stort antal snorungar om konsekvenserna av slutburksanvändandet.
Snarare verkar många känna sig motiverade att använda burkar som skriker extra mycket eftersom de känner tillfredställelse av att veta att det retar slutburksmotståndare.
 

krillnecks

Välkänd medlem
20 nov 2007
2.519
21
38
piteå
www.nogg.se
tycker alla snorungar ska sätta på en sliks matta för vi ska väl värna om friåkningen? tycker allt är så överdrivet snart kommer det börjas om mattorna steg 2 :p blir inte bättre över folk gnäller då blir det bara värre
 

monno

Välkänd medlem
16 okt 2010
3.606
92
48
Örnsköldsvik
Är inte de flesta snorungar "Iq-befriade"? Det är ju därför man på ett rimligt sätt måste få dom att förstå att det stör.

Som sagt, 80-90% av dom på detta forum tyckte säkert det var svincoolt med slutburk när man var 15-16år. Jag vet att jag gjorde det i alla fall. Därav är det ju väldigt bra om man kan få med sig dom på "rätt" sida tidigt.

Men ja vist kan det kännas hopplöst. I diverse köp&sälj FB grupper brukar ju inte alltid eliten hänga heller så...