Leder i fredriksberg! Dalarna

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
Jag komme riaf att åka från fredriksberg neråt. Har ej 100 koll på vilken väg jag skall ta? Men troligen blir det ner till Skifsen och sen är det ju bara ett stenkast till Skärsjön om jag kollat rätt på kartorna.
 

Hellzing

Välkänd medlem
21 feb 2010
152
0
16
Ludvika
Om du/ni ska upp och åka lite innan så passa på och åk till kullerberget en vända där skoterstugan ligger på kommunens högsta topp!!

De kommer inte vara nå större problem att hitta till skärsjön då jag tror dem kommer att skylta sen kommer de vara många skotran som ska dit så de är bara och åka efter isf. Vi får hoppas på ett fint väder som dom lovar just nu iaf!!
 

mxz 800

Välkänd medlem
4 dec 2007
490
0
16
Borlänge
Kullerberget besökte vi ifjol, riktigt fint där! kanske blir en paus på vägen hem där igen.

Kommer att bo i närsen över helgen, åker imorgon efter jobbet, snö har dom oxå lovat så d här blir skitskoj:)
 

Snurren

Medlem
1 nov 2010
42
1
1
Alster
Jaha, då börjar det dra ihop sig lite smått mot årets VM-rally ute i skogarna (Ca 3 veckor kvar tills det börjar bli överbefolkat med diverse nationaliteter utmed vissa annars bortglömda vägsnuttar)

Det är kanske lite tidigt än, men hur ser snöläget ut kring Fredriksberg/Gravendal och är det någon som vet om isarna bär i området (tänker i första hand på Skärsjön)?

Alla rapporter är välkommna!
 

A.Holm1

Insane sledder
8 feb 2007
2.670
18
0
Grängesberg
Lite info från Rallysweden:


2012-11-29


Hej.
Rally Sweden skickar information till er som gillar att åka snöskoter.
2012 körs rallyt 9 – 12 februari.
Vi jobbar fortlöpande på att få ett så säkert rally som möjligt, det gäller både tävlande och publik. På dom av rallyt utmärkta publikplatserna har vi särskilda publikfunktionärer som ser till publikens säkerhet men det finns även publik på andra platser där vi inte kan garantera säkerheten fullt ut. Då en stor del av skoteråkningen är känslan av frihet att kunna åka vart man vill så vilar också ett ansvar på var och en att ha omsorg för sin egen säkerhet. Vi på rallyt vill delge er information och att även ni själva tar del av så mycket information som behövs för att göra ert besök på rallysträckorna så säkert som möjligt. Det är främst avlysningstiden, den tid då vägen är stängd för all trafik även snöskotrar, som är viktig att ta del av. Det har inträffat en del olyckstillbud i samband med att skotrar har framförts på den avlysta rallyvägen, senast under rallyt 2011 då en tävlande mötte en skoter. Vi har en film från 2011 då FIA.s säkerhetskontrollant möter en lång rad skotrar endast tio minuter innan dom tävlande kommer på sträckan. Till dom skoterklubbar som vi har mejladress till så skickar vi filmen, den kommer även att finnas på vår hemsida, www.rallysweden.com Som ni säkert förstår så för er egen säkerhet vill vi inte att det går till så här, vi hoppas verkligen att ni tänker på hur ni framför era skotrar.

Vänliga hälsningar

Hasse Joansson
Btr. Säkerhetschef
Rally Sweden
072 733 72 85

Filmen som nämns finns här, helt otroligt vilka idioter det finns...:
http://www.rallysweden.com/skoter
 

Snurren

Medlem
1 nov 2010
42
1
1
Alster
Ja, vad säger man efter man sett den länkade filmen :wacko: stolpskott!

En sak är säker, den sista idioten är inte född!

Skitbra att påminna alla där ute om vad som gäller!

Och för att komma tillbaks till snöläget... är det någon "inföding" som sitter på lite info tas den tacksamt emot!
 

Snurren

Medlem
1 nov 2010
42
1
1
Alster
Nu med en vecka kvar innan rallyt drar igång kanske det finns uppgifter från någon på forumet om hur snöläget och leder ter sig i fredriksbergsområdet?
 

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
Snöläget är tyvärr oförändrat enligt vad jag vet. Dock har det ju varit kallt så isarna borde ha frusit bra.
 

mas

Välkänd medlem
17 dec 2011
1.151
146
63
Säfsen
Fredriksbergs skoterklubb kommer att sladda leden mot Ludvika (till vändplanen vid Harvakorvi) och även järnvägen mot Gravendal och Strömsdal under kommande vecka. Det är ju inte så där fantastiskt mycket snö, så vi kommer att ta det rätt så lugnt med hyvelstålet.
Kommer att vara ganska kallt under veckan så snön kommer nog att frysa tillbaka rätt så bra, sedan får vi hoppas att alla gasglada kan låta bli att pumpgasa konstant när de kör hit.
Tänk på att det kommer många skotrar under rallylördagen och alla kanske inte har så sofistikerad fjädring. Busa gärna omkring på myrarna vid sidan av lederna, men försök att inte köra sönder lederna.

Sedan så såg jag att gamla järnvägen från Gravendal mot Hällefors var plogad, iallafall från Gravendalshållet. Får hoppas att det inte är hela vägen söderut.
 

raket`n

Välkänd medlem
9 feb 2010
375
3
18
Ludvika
höj höj. finns det nå bra ställe å ställ av skotran på te lördags sträckan om man vill åka från säfsen
mot Gravendal
 

mas

Välkänd medlem
17 dec 2011
1.151
146
63
Säfsen
En bra plats att ställa av skotern på är vid fabriksområdet. Håll utkik efter skorstenen när ni åker in i Fredriksberg så hittar ni dit.
De som varit på rallyt i många år vet nog vart det är, för tidigare så var det service vid fabriken efter målgång på Lejensträckan.
 

Mhjax

Välkänd medlem
27 mar 2005
630
0
16
Det finns många ställen, Pansartorp, Stömsdal, Sävsjön, Silken. Men då kanske man bör hitta lite också!

Det finns en led mellan Stömsdal och Gravendal.
 

raket`n

Välkänd medlem
9 feb 2010
375
3
18
Ludvika
vart går man på leden till Gravendal om man åker från fredriksberg. är det utmärkt någonstans. om man åker från strömsdal är det utmärkt där också var leden startar
 

Mhjax

Välkänd medlem
27 mar 2005
630
0
16
Från Frbg vetto fan om de står något? Men du skall förbi på nersidna slamombacken.

Leden från strömsdal heter säfsbanan och är märkt med gröna skyltar det står säfsbanan på.
Du kan kliva på den i nittkvarn alt i strömsdal.