• Forumet är nu uppdaterat och Tapatalk är tillfälligt avstängt. Läs mer här.

Ingen gnista yamaha 700

N_Andesson

Medlem
28 jan 2019
10
1
3
38
Bengtsfors
Hej!
Har en yamaha mm 700 -00, som när jag försökte starta den i höstas gick igång 2 gg i typ 2sek under på startas. Sen blev den stendöd. Och det finns ingen gnista.
Har kollat dödarknappen och den verkar fungera som den ska.
Och kollat alla kablar i elsystemet och finner inga brott eller skav på dom. Plus att jag satt på en ny stator.

Den gamla såg lite bränd ut på ett par lindningar. Men forfrarande ingen gnista.. Funderar på om de kan va cdi boxen?

Men de verkar nästan omöjligt att hitta en till en -00a. Men till -01 finns de massor att få tag i. Kan det fungera med en till en nyare trots att det är olika nummer på boxarna?
Mvh Niklas
 

Undie

Välkänd medlem
16 dec 2005
2.941
53
48
Orsa
samma motor så länge det är en venture/vmax/eller SXR 700 då ska det passa ifrån -01
passar inte om det är ifrån SRX
 

N_Andesson

Medlem
28 jan 2019
10
1
3
38
Bengtsfors
samma motor så länge det är en venture/vmax/eller SXR 700 då ska det passa ifrån -01
passar inte om det är ifrån SRX
Aha så de är inte så noga med boxnr? För min box heter 8CH-00 F8T34071. Och dom boxarna som säljs ersätter boxnr 8DG-85540-00. Vore kanon om det funkade. Ser att dom går till en massa olika yamaha Skotrar
 
Reactions: allimac32

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
7.280
155
63
Kramfors
Som jag nyss skrev i andra tråden med samma problem så kolla under sadeln så inte kablarna till baklyset är nötta då plus går ut i jord! De kan knäcka en ny stator!
 

N_Andesson

Medlem
28 jan 2019
10
1
3
38
Bengtsfors
Kabeln under sadeln såg bra ut.
Märkligt är att det kommer ström till tändspolarna när jag mäter på kabeln som kommer från cdi till spolarna.

Vore skumt om alla 3spolarna är trasiga samtidigt.
Går den kabeln som kommer ur spolarna till jord? Kanske är dålig jord nån stans?

Riktigt frustrerande att skotern inte går nu när det äntligen finns riktigt med snö här nere i Dalsland