Axys SKS 800 146" som polaris borde gjort den :)

asker

Välkänd medlem
9 jan 2005
12.595
204
63
Stora Blåsjön
Då var fotstegen klara, blev riktigt stabilt.

Sen börjar jag bli less att den här står i vägen så någon får komma å hämta den..
Skicka ett PM om du är ute efter en sådan, bra pris på den.
 

lucasdegerman

Aktiv medlem
22 dec 2010
91
2
8
Då var fotstegen färdigsvetsade.
Det som är kvar nu är lite snabbputs och sedan ska då får hänga i pulverlacksungnen ca 12 timmar och ca 150grader för att varmåldras. Detta behövs för att aluminium blir mjukt när man svetsar det och det är många svetsar på ytterröret. Har man inte en ugn så får man bara ha lite mer framförhålling och svetsa ca 6månader innan man ska använda grejen då har styrkan gått tillbaks till ca 90% av ursprunget. Men ugn tar det bara ca 12 timmar...Man ser även hur det är gjort bak vid dropbracketset. 2st rör som går över dom.

vad kör du för dimension samt legering på rören?
 

asker

Välkänd medlem
9 jan 2005
12.595
204
63
Stora Blåsjön
Blev en del körning vid nyår, maskinen går riktigt bra med fin respons. Hade dock fortfarande lite problem med övervarv, lätt snö då, men hade även övervarv någon gång i våras också dock inte lika ofta. Så jag tänkte då prova lite tyngre vikter + liten annan viktfördelning.
Har nu kört med 10-76vikter och dessa 10 serie vikter som är lite tyngre är frästa precis som serie 11.
Dock har dom exakt samma yttermått som ett par 10-70 vikter, vilket bör innebära att det är en lite tyngre legering i de frästa vikterna och det innebär då att hela vikten blir tyngre överallt.
Så jag har nu utgått från ett par 10-70 vikter som jag har svetsat på så dom väger nu ca 78.5gram. Sen ligger mer massa bakom pinncentrum så förhoppningsvis så ska jag kunna använda en primärfjäder med lägre starttryck med bibehållet tillslagsvarv på ca 4000 och då finns även fler alternativ på sluttryck också.

och till sist en bild på vikterna.
 

Davajn

Välkänd medlem
19 dec 2012
1.838
153
63
Skellefteå
www.instagram.com
Jag slet rätt rejält med att få till något vettigt på min maskin. Vart då tipsad om Indy Specialitys variatorgrejer för turbo, och de gjorde en otrolig skillnad på hur maskin gick.
Deras vikter är tuckade för högt inslag. Samt har dom precis som du nu gjort. Lagt den största tyngdpunkten längst ut och jämns viktpinnens centrum eller undertill!
Gjorde en förjävla stor skillnad. Kunde dra ner 2-3gram på vikten och ha samma varvtal jämfört med rooster turbo vikter.
Drog så in i helvete bra med deras kit iaf!

78.5 gram måste vara så in i helvete slöa å sparka igång.

Kul att maskin lirar iaf. Du har inte haft nå fuffens med PC5?
 

asker

Välkänd medlem
9 jan 2005
12.595
204
63
Stora Blåsjön
Ja roostervikterna har jag också en uppsättning av... inte roliga för turbo. Dom blir bara slöa men kollar man på vart vikten ligger på dom så ligger all vikt över centrum och väldigt högt över också så det är inte så konstigt att dom inte fungerar.
Har faktisk kikat en hel del på indy dannes kit, och det är där mycket av designen på dessa vikter är hämtade.
Dock har jag gjort dessa vikter så jag inte ska behöva shimsa om variatorn nu. Nästa uppsättning blir nog med ändrad anläggningsvinkel så vikten kommer ännu mera under centrum.
Jag hoppas att 78.5gram blir något i överkant nu så att jag ev får slipa ner dom något, kul å se vad den varvar med dessa. 10-76 vikterna väger ca 77gram och dom känns inte alls slöa som roostervikterna gjorde vid samma vikt.

Men du bytte helix också va med riktigt slapp fjäder enligt dans och trs kit? verkar som många är sjukt nöjda med dessa, men orkar inte vänta på grejor nu när man ska köra i helgen :)

Inga konstigheter alls med pc5an, inte en tvekning överhuvudtaget.
 

asker

Välkänd medlem
9 jan 2005
12.595
204
63
Stora Blåsjön
Nyss inkommen från körning, får tacka Janne för snön :)
Har provat en hel del i variatorerna idag, provade först bara att byta vikterna, tillslaget ökade ca 250varv så det det blev lite högt med 180/320 fjädern. Varvade något lågt med 78.5gram, så jag slipade bort 1gram på dom så blev varven perfekt. Bytte även till en 165/310 fjäder så blev tillslaget bättre, skulle nog letat rätt på 150 fjädern som ska ligga någonstans i stugan.. Sen provade jag en annan helix och sekundärfjäder. Hade med med en extra sekundär som var färdig preparerad, för sekundärfjäder är lite jobbig att byta ute i fällt :)
Så nu börjar jag faktisk bli ganska nöjd.
 

asker

Välkänd medlem
9 jan 2005
12.595
204
63
Stora Blåsjön
Den variatorn som jag hade med som test var den jag bytte ut i höstas för det var någon spricka i den.. tänkte den lär väll hålla en liten stund till.. vilket den gjorde :)Men inget annat föruton remen gick sönder så det gick bra rätt denna gång...
Så lärdomen av detta kör inte med en variator med sprickor 👍🏾