• Forumet är nu uppdaterat och Tapatalk är tillfälligt avstängt. Läs mer här.

Yamaha sidewinder BTX LE -17

Galtmeister

Medlem
17 sept 2017
43
1
8
Har en som rubriken lyder sidewinder och inbillar mig att den inte är särskilt resvänlig? Skidorna i backen mer än nödvändigt trots maptun 250 kit och fräsch 57 matta, är foxdämpare med pump på den om någon är bra insatt i dessa, är det något boggiefix på den som jag kan göra eller är det fjädringsinställning det handlar om?

Bomba på med alla idéer ni har!!
 

Kiane

Medlem
22 sept 2017
17
6
3
Nu beror det ju på körstil och vad du väger osv men prova med något liknande detta. Verkar som om de första kör med något liknande. Ta det som utgångspunkt och prova dig fram. Reser den inte inte nog lätt efter detta så pumpa lite mer i center.

Fram Main 75
Fram Evol 150
Center Main 80
Center Evol 125
Bak Main 120
Bak Evol 190
Rebound 7 klick från snabbaste läget

Ställ evol först och sen main. Ha aldrig mer i main än vad du har i evol. Det står på dämparna vad max tryck är i respektive kammare. Ha skotern (eller iaf den dämpare du ska justera) upplyft från backen när du ställer annars stämmer inte lufttrycket.

Se till att ha balataremmen max utsläppt.
 
Last edited:

chevelle66

Välkänd medlem
10 feb 2010
261
2
18
Rävvåla
Tusen tack för utförligt svar, nästa helg blir det att prova sig fram 😃
Sen står de i boken att de ska vara runt 17 grader varmt när man pumpar i dämparna och upp hissat, de behöver du ju bara göra första gången sen är de bara å experimentera på fält. Vad kör du med för v-kitt? Och Helix?