Sommarskor eller gummistövlar

6 nov 2013
49
10
8
Piteå
#2
Väldigt oklar trådstart, men du kanske menar till skoteråkning? Isåfall gummistövlar med rejält med sockar i, sommarskor i snö blir man blöt med direkt du kliver av.
 
27 maj 2005
3.381
15
38
38
Umeå/Boden
#4
Inget av dom är bra
Stövlarna är väl bättre men inte ett dugg varma.

Ska du köra skoter köp skoterskor, vad du än köper för sort så är det bättre än alternativen du funderar på
 

asker

Välkänd medlem
9 jan 2005
12.595
204
63
Stora Blåsjön
#5
Var rädd om fötterna... så kör inte i stövlar eller något annat olämpligt, lätt att krossa fotknölarna eller andra delar på foten.
Annars ett alternativ som inte heller är så dumt är snowboardskor (går att hitta nästan gratis på loppis mm), många billiga "skoterskor" är egentligen snowboardskor. Nackdelen med snoboardskor är att sulan oftast är väldigt tunn undertill för att man ska få bra kontakt med brädan, så dom brukar inte hålla så länge. Men kör man inte så mycket och skorna är billiga så kanske man kan leva med det...

Annars är klim skorna det bästa jag provat..
 

MiQuel

Aktiv medlem
29 jun 2017
68
18
8
Malung
#6
Håller med alla de andra, var rädd om fötterna, lätt att förfrysa eller krossa dom. Om pengar är ett problem så kan du kanske köpa ett par "raven" skoterskor från sledstore. Dom må vara dåliga men betydligt bättre än de andra alternativen. Finns det pengar så är "klim adrenalin" väldigt bra i mitt tycke. Lycka till!
 

JAAG

Välkänd medlem
1 jan 2000
3.691
43
48
Malå/Adak
#7
Nackdelen med snowboardskor är att dom ofta har öppna snörkrokar på skaften. Dessa är fantastiska på att riva sönder nerdrekanten på dynklädseln....

Jag har haft otaliga olika varianter av skoterskor med snörning men nu har jag blivit så gammal att jag lessnat på knytningsskiten och för ett par år sen köpte jag ett par Viking Icefighter. Varm och skön sko och den går faktiskt gå en liten bit i också om det skulle bli tvunget. En extra fördel är att "stöveln" ventilerar lite uppefter benet på ett sätt som en åtsnörd sko inte gör. Var alltid blöt inifrån när jag kört i åtsnörda skor, har mycket mindre bekymmer med det nu.
Tycker dessutom alla "knytskorna" har för korta skaft och värst av allt är att professionella skotilllerkare inte begriper att plösen ska vara tät ända upp. Vad är vitsen med höga skaft om vatten och snö kan komma sig in ändå på halva skafthöjden?!?!?!?
 

Karlstad

Rookie sledder
15 nov 2017
58
13
8
Karlstad
#8
Kuomastövlar. Vattentäta och förbannat varma.
Enda nackdelen kanske är att dom inte är det snyggaste man kan ha på fötterna, om man nu är en kräsen fjortis