RMK/Indy 600 motor går på 1cyl

Iggesota

Välkänd medlem
26 jan 2010
244
1
18
Iggesund
Kan meddela att min också kan larva sej när man stått still några minuter. Låter man tempen "hämta" sej verkar det inte vara problem. Har en känsla av att allt hänger ihop: Nån givare som talar om tempen till insprutet som inte riktigt e färdig utvecklad från Polaris.. Som tur är, så är nog det här med insprutning bara en fluga som kommer att försvinna :eyebrows:
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
När det gäller skotermotorer som slår igen stiften onormalt lätt så är min erfarenhet att det ofta beror på någon slags tändningsproblem. Tändsystemet fungerar visserligen men gnistan blir inte så energirik som den borde vara. Det kan vara t ex avbrott i någon tändkabel, glapp i någon anslutning mellan CDI och tändspolarnas lågspänningssida, eller problem med någon spole på tändplattan. Det är svårt att mäta sig fram till sådana saker med instrument som brukar finnas hos en ÅF och med de specar som skotertillverkarna lämnar ut, utan alltför ofta slutar det med att man byter en sak i taget på måfå och så rullar arbetstid och kostnader iväg.
Vad man kan göra om man har lite mer mätresurser är att koppla in ett oscilloskop för att titta på spänning och ström på tändspolarnas lågspänningssida och jämföra med hur det ser ut på en fungerande skoter med likadant tändsystem.