Omdömen Nytro

windrosso

Välkänd medlem
1 jan 2000
140
0
6
Hälsingland
Min nytro ligger på ca 1,5l milen. Verkar konstigt att din drar 2,5l milen. Har du verkligen räknat rätt? Min drog inte ens så mycket innan inkörningen.
 

Leatherface

Välkänd medlem
1 mar 2005
182
0
6
41
Gällivare
Nå om jag kommer drygt 10 mil på en tank så måste den ju dra mer än 2,5 l/mil.

Jag kör mest ospårat, eller bara ospårat vill jag säga. Mycket gas och mycket backar.
 

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
David Mach Z:

Hur får ni era maskiner att gå så snålt?
Min nytro har som minst dragit 2,5 l/mil.
Jag kör nog ca 70% led och 30% lössnö så det gör nog endel på förbrukningen, har förståt att du mest kör i lössnö :D så då tar din ju såklart lite mer bränsle. Jag har även kört lite med sällskap som har kört i barnfamiljs tempo endel av de sista 30 milen så då blir det ju lite lugnare körning även om man är ute och bränner på varje myr man kommer i närheten av :cool: annars så gissar jag även att jag inte kör lika hårt som du gör Leatherface. Jag såg att du är inne på att skaffa turbo :rock: det lär blir riktigt kul:p

De som ligger på 1,5l/mil verkar ju vara de som har RTX:n och med den korta längden på kammar och matta så går det säkert att komma ner i förbrukning.
 

Engman

Välkänd medlem
11 okt 2005
278
0
16
Luleå
Efter ca 105 mils körning varav 100% lek så har jag aldrig fått min under 3 liter milen..

Men då är det ingen led körning alls bara mycke snö, och stora backar....

Måste erkänna lite missnöjd är man både med bränsle förbrukning och vingarna till fotsteg...

I övrigt riktigt kul maskin, gillar motorkaraktären :)
 

Honung

Välkänd medlem
26 feb 2007
728
2
18
Östersund
Hej på er!
Tänkte jag skulle dela med mig av min upplevelse av nytron rtx. Jag lånade en sån igår och avverkade 24 mil. Jag har ingen erfarenhet av 4-t skotrar sen förut så ta min lilla resention för vad det är då jag normalt åker 600 edge touring-05. För det första vill jag säga att det var ca 80% led och 20% ospårat från 10 cm - 50cm +,vilken motor:D helt underbar den drar direkt och det känns som det aldrig slut men det är svår att smyg köra men förmodligen skulle en annan variator bestyckning passa mig bättre. Skidorna gillade jag inte, var oroliga på led och bar inte särskilt bra i djup snön. En matta med minst 38 kammar tror jag oxå skulle sitta bra tillsammans med nonslip. Vidare var fjädringen i boogien för mjukt inställd för mina 100+ kilon men det var mitt eget fel att jag inte kollade det innan jag drog iväg, fram fjädringen tycker jag funkade med de inställningar som var men jag upplevede den som lite trög/hård styrd på hårt underlag, allt i jämförelse med min polaris.Förbrukningen slutade på 1,78liter/milen och det var inga lugna mil kan jag lova, den hade 240 mil på mätaren när jag startade så den var väl inkörd och helt original. Slutomdöme att med de förändringar jag nämt skulle jag mer än gärna kunna tänka mig att åka Yamaha nytro nästa säsong, fan vilken motor det kommer att bli en lång vår/sommar innan vinter:)
 
Last edited:

Glenning

Medlem
1 jan 2000
26
0
1
Har själv en MTX Med 199 mil på mätaren Alla borde få prova för den går riktigt bra den enda nackdelen verkar vara de breda fotbrädorna,annars ar den helt enorm:rock:
 

matti

Välkänd medlem
7 aug 2004
1.022
1
16
Långå
www.herjedalen.se
Provade en Nytro RTX som en kompis hyrde under 4 dagars långtur. Måste säga att motorn som är så lovordad var en liten besvikelse. Kanske var det något som inte stod rätt till med just denna maskin......för jag upplevde den sämre än min gamla RS Rage -05 jag hade förut. Nytron kändes slö.......det var några tiondels sekunders tvekan vid gaspådrag och toppfart på packad led (på mätarn) var 140 km/h. Min Rage fick jag upp i ca 160 km/h på mätarn under samma omständigheter och då var ändå mattan längre. Nytron i fråga gick något värre (men endast en hårsmån) än ett par Arctic F6 (nya) som också var med. Den hade inte en chans mot "grövre" maskiner i gänget tex en Apex och en Rave 800.

Chassit kändes dock fint för aktiv ledkörning och körställningen var underbar. Hade lite problem med varmgång trots att lederna inte var överdrivet hårda.

// Matti
 

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
Matti jag tror det kan ha varit någe fel på den nytron du körde för min Mtx går då iaf upp i 150 km/h (med 153" matta) enligt GPS utan bekymmer på packad led och den går nog lite till om man vill men inget jag har velat pressa med min Mtx. En annan sak är att hastighets mätaren på min Nytro stämmer väldigt väl överens med GPS:n kan skilja 1-3 km/h ibland. Det som däremot är synd är att tanken är så liten:( Jag har inte haft någe problem med varmgång på men visst man hör att fläkten får jobba nu när det är nollgradigt. Det har hänt 1 gång att tempen blivit för hög för min del och då hade den ståt på tomgång i ca 20 min. Jag har hunnit med 240 mil med min nu.
Mvh David
 

Dawn!

Välkänd medlem
16 dec 2007
184
0
6
kiruna
har hört att framvagnen är klen på dom.. viker sig mkt lätt. säger dom.. finns att köpa förstärkning för 8 tusen.. elelr så kan man göra själv..
 

Leatherface

Välkänd medlem
1 mar 2005
182
0
6
41
Gällivare
Jag kan ju rekomendera att kolla slidesen, ni som kör MTX.

Har själv kört ca 80 mil med min, och jag har haft isrivare sedan den var ny.
Jag har kört nästan bara lössnö, kanske max 5 mil på hårda spår.
Ändå är mina slides helt slut och dom är till och med så nötta så det har gått igenom och ätit i boggieskenorna.
 

mr_skoter

Välkänd medlem
29 jun 2006
405
1
18
35
Jämtland :D
hejsan funderar på att köpa en nytro till nästa vinter om man får ihop några pengar. men jag undrar vad det e för dåligt med drivhjulen???


högst på önskelistan nu ligger iaf en
YAMAHA NYTRO RTX
med 44as matta
kanske andra skidor (eftersom orginal tydligen var helt kass)
och nån busig slutburk kanske :D
 

Grovsnus

Välkänd medlem
9 dec 2007
778
0
16
luleå
körde en nytro med mcxpress-turbo och förlängningskit i helgen

- helt sjukt vansinnig motor, det gick knappt att hänga sig fast i handtagen! helt klart brutalt roligt.
- ljudet från den är helt underbart
- fästet i 38mm ripsaw var sådär bra till så mkt effekt, men den gick ändå hyfsat i djupsnö
- tung att burka med, inte bra.
 

Prickskytt

Välkänd medlem
28 nov 2007
173
3
18
Vallentuna/Docksta
Håller med Leatherface om slide slitage 45 mil och 2 urgröpningar i aluskenorna:bawling:. Har iofs kört en del ledkörning men alltid kört av där det finns möjlighet och "kylt" lite. Genomslitaget har skett precis framför där skenorna viker upp. Bytte slides nu och hakade upp balata remmarna fram en hel del , får se om det hjälper?? Annars går den som ett skott.
 

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
Nu har jag hunnit med att köra 450 mil med min Nytro Mtx.

Mina slides har visserligen blivit lite nedslitna men jag har inte behövt byta de än och de sista 110milen så har det varit nästan bara ledkörning (tärnaby - treriksröset - nikkaloukta) Jag har haft isrivare monterat de sista 150 milen.

Jag har haft en förbrukning på mellan 1,5 - 1,7 liter/mil på långkörning och när man kör och leker så ligger den på mellan 2 - 2,4 liter/mil för mig.

Något som är tråkigt är dock att boggin på min har gått av i fästningen i främre fästet + länken från främrestötdämparen nertill som oxå gått av :( Detta hände i går på väg hem från min långtur. Men utöver missödet med boggin så är jag mkt nöjd med denna maskin. Motorn är riktigt trevlig.
 

killen75

Medlem
14 apr 2008
12
0
1
Luleå
Har varit högst intressant att läsa alla inlägg, tack alla...
Sitter själv på en F7 -05 med 44mm matta och ständigt skidres :rock:...dock less på 2T och allt svammel som det innebär så nu hägrar Nytro XTX -09

Några tankar och funderingar:
* Alla surrar om hur hårt Nytro går, visst gassvaret är ju sjukt bra det kan jag hålla med om, men vad händer sen...inget kändes det som :(
* Vad är allt surr om nonslip drivhjul...vet varför man sätter såna men har nån verkligen upplevt problem på en 130hk Nytro!?
* Problem med slitage av slides...hörde något om att 08 orna har för små boggiehjul men att man på 09 satt större...vet någon om det stämmer?
* Dåliga skidor sade någon (rörde förmodligen MTX)...på vilket sätt?

Nåja, de var mina funderingar så länge...dyker säkert upp fler :)
 
Last edited:

stecka

Välkänd medlem
24 okt 2005
3.128
1
36
Jämtland,Lit
Drivhjul bör du byta jag bytte matta och drivhjul efter 7mil kuggade mycket med den värdelösa ripsaw mattan.
slides vet jag inte mycket om mer än att det kan lukta lite brännt vid hårt före.
Dåliga skidor är det på dom korta maskinerna har ej provat orginal skidorna
 

killen75

Medlem
14 apr 2008
12
0
1
Luleå
Ok!
Ja anledningen till varför jag funderade om drivhjul är att jag kört i 20år och aldrig upplevt några problem med detta förutom på de maskiner som haft över 200hk...men då äre väl bara man byter då :D om de inte redan då sitter på XTX när den kommer :hmmmm:
 

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
Hej nu har jag kört 712 mil med min Nytro MTX.

Det som har blivit gjort på garantin är att de bytte spindellederna i framvangen + att de bytte alla bussningar vid 510mil.

Första remmen höll i 595,5 mil

Men nu har den börjat växla lite för tidigt och även börjat slira på remmen men jag ska kolla om man kan få en ny fjäder till sekundären eller är det ngn som har ngn idee på hur man ska lösa det? Jag provade att spänna fjädern i från läge 6 till 9 på utsidan men nu tycker jag att den varvar lite väl mkt istället :( på utsidan finns det ju bara läge 0, 3, 6, 9 och på insidan verkar ju alla lägena ge samma spänning på fjädern.

En annan sak är att den tar in mkt snö innanför kåporna i den främredelen av motor rummet vilket resulterar i att den blir trögstyrd men den har visserligen gått 200 mil sen den var i ett varmagarage sist.

Annars är jag väldigt nöjd med skotern :)