Lastar jag skotern & Pulkan rätt på släpet? (BILDER)

Polariss sks 700

Rookie sledder
18 mar 2018
6
1
0
Hello!

Jag håller på å testar mig fram hur jag ska rymma både skoterpulka & skotern på ett litet för litet släp.

Är denna lösning OK ifall polisen skulle stoppa mig? Är det OK att pulkan går ut över kanten, trycket ligger inne i släpet? Samt kan jag ha skotern såhär långt fram på släpet?






 

MGB

Aktiv medlem
24 jan 2017
79
2
8
Lycksele
Ser bra ut, bara du kan svänga med bilen utan att skidorna tar i bilen så går det bra. Det som kan bli tokigt är kultrycket, ofta är max 70kg.

Man får lasta 20 cm utanför maxbredd på släp åt båda sidor på släpet, du är ju innanför maxbredden på släpet då kälkmeden står på släpets skärm.
Du behöver inte skylta eller sätta någon extra lampa vad jag kan se, för du är ju innom lamporna som finns redan.

Prova att köra med bil och släp när du lastat sådär och gör en högersväng för att se att allt går fritt, tänk det kan bli ganska snävt när man svänger in på en infart tex.

Se bara till att surra ordentligt. Inga jävla svenskremmar utan använd riktiga spännband.
 

torbjorn

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.526
9
38
Sundsvall
Det är väl enklast att anpassa kultrycket genom att flytta lasten lite längre bak.
En tumregel är att kultrycket bör vara 10 % av släpets bruttovikt, dock aldrig mer än vad som är tillåtet kultryck för dragbilen (vanligtvis 50 eller 70 kg för personbilar, siffran brukar stå i instruktionsboken eller möjligen bland övriga upplysningar på regbeviset).

Sen gäller det ju att lyckas lastsäkra på ett bra sätt också.

Om man har två fullvuxna personer till hands vid lastning och lossning, och pulkan inte är alltför tung, så kan det vara bättre att ta den som taklast på bilen än att försöka få den att samsas med skotern på en liten släpvagn.