H4 lampor som exploderar

impeller

Aktiv medlem
15 jan 2012
52
0
1
Skelleftehamn
Hej alla!

Jag har nu hunnit köra några mil skoter sedan förra helgen. Men jag har ett irriterande problem. Skotern är en -01 Lynx enduro 600:a. Lamporna exploderar och slutar fungera givetvis:) Så jag undrar om ni har tips på felsökning, kan det vara spänningsregulatorn och isåfall vars sitter den?

Jag undra på en sak till. På min oljetank sitter det bara en anslutning (lägsta punkt) som går till oljematningen. sedan har jag en slang som sitter ovanför det som ska upp till oljetanken, men jag har inget uttag för den, så det sitter bara ett litet filter på den. Är det bara en retur som det inte ska vara olja i? Tänkte isåfall bara borra ett nytt hål och sätta dit slangen helt sonika.

EN sak till:hahaha: Ibland, och bara ibland så kan jag höra i fullgas läge att det bluddrar.. extremt lite, kanppt så det märks. Men jag vågar inte köra något mer pga detta extremt lilla bludder. ( motorn är helrenoverad med nya insugsgummi bla i slutet på förra vintern )


Ojdå.. blev lite längre lista, men jag tror jag är på rätt forum iaf ;)

Tacksam för hjälp
 

impeller

Aktiv medlem
15 jan 2012
52
0
1
Skelleftehamn
Angående oljan:

Det ska vara två anslutningar på oljebehållarn, en som går till pumpen(den undre) och en som går till en nippel på blocket för smörjning av vattenpump(den övre).

http://epc.brp.com/Index.aspx?lang=E&s1=535fd652-c11d-4e8e-9b1b-ca1d1286fbdc&brands=lynx

2001 > enduro 600 > oil pump - där kan du se hur det ska se ut.
Tackar för länken :) Men jag förstår inte med den övre anslutningen, hur ska den kunna smörja med något om den är över oljenivån? Alltså ingen olja tar sig ner i slangen.

Ska kolla över elen i helgen och kolla vad den laddar. Vad ska den ladda föresten?:)
 

Vidgren

Välkänd medlem
15 sept 2006
7.352
40
48
46
Piteå
Man måste toppfylla då och då. Den har ju egentligen ingen förbrukning runt vattenpumpdrevet utan det ligger där och skvalpar.