"GLS" , The one and only...

gaviksbo

Medlem
23 nov 2010
23
0
1
Kramfors
Hallå! Jag har precis varit och kollat på en 3800 som jag funderar att köpa imorgon.
Men.. Finns några saker jag anmärkte på och det är att sekundär variatorn glappar på axeln även axeln glappar lite och att den drar hela tiden då man startar skotern, va ute och körde lite och den gick jättebra och inga missljud men sen då jag kom upp på gårn så gick den som den skulle, drog inget på sek.variatorn men när jag provade att lyfta den bak så börja den gå på igen. Någon som vet vad som kan vara fel? fråga gärna efter detaljer, min beskrivning va inte så bra :p
Primär variatorn är bytt till en arctic variator och bulten som håller sekundären på axeln satt det 4st brickor på och sen distansen.

Sen en annan sak är att det sitter AAEN twin pipor på den med varsin liten dämpare (låter nå jävulskt mkt), är det nått som gick att köpa förr till denna modell lr kan det komma från en annan skoter? Sitter dessutom sportluftfilter på den.
 

bcool

Välkänd medlem
20 mar 2008
5.277
5
38
Luleå
1/ ...sekundär variatorn glappar på axeln
2/ ...även axeln glappar lite
3/ ...den drar hela tiden då man startar skotern, va ute och körde lite och den gick jättebra och inga missljud men sen då jag kom upp på gårn så gick den som den skulle, drog inget på sek.variatorn
4/ ...när jag provade att lyfta den bak så börja den gå på igen.
5/ Sen en annan sak är att det sitter AAEN twin pipor på den med varsin liten dämpare (låter nå jävulskt mkt), är det nått som gick att köpa förr till denna modell lr kan det komma från en annan skoter?
1/ Menar du att variatorn går skjuta ut och in på axeln, eller att själva hålet genom variator är för stort, så att den går att vicka lite upp och ner?
2/ Det kan betyda att sekundärvariatoraxeln behöver nya lager.
3/ Antingen fel/för bred/för kort rem, fel c/c-mått mellan motor och sekundäraxel eller feljusterad sekundärvariator
4/ Om man lyfter upp mattan i luften så SKA den rotera med, men inte med mer kraft än att man ska kunna stoppa den med handen.
5/ Ingen aning.
 

gaviksbo

Medlem
23 nov 2010
23
0
1
Kramfors
Okej, men det förklarar inte varför sek.variatorn snurrar från då man startar skotern, den snurrar även då man drar igång den. Vilken rem ska man ha egentligen? Kan ju vara fel rem med som gör det. sitter en arctic rem på nu, ska kolla vilka mått den har till sen.
 

gaviksbo

Medlem
23 nov 2010
23
0
1
Kramfors
Har varit och köpt den nu och jag ångrar mig fan inte.. Vilken maskin, trodde inte att en sån gammal skoter kunde gå så bra! men har iaf kikat lite på det med variatorn och då man skjuter sekundären ut mot sidan drar den inte och går jättebra men då den ligger längre in på axeln så hugger den i direkt, går inte att starta skotern ens. måste fattas nån distans lr så stämmer inte måttet mellan primär och sekundär varren då primären är bytt.

Är det någon som har erfarenhet av AAEN pipor på en 3800? skulle nog ha bestyckat om fuggen för den känns lite slö på låga varv, kan ju vara så piporna är gjord med men kan ju va bra och kolla upp.

MVH Dan,, MKT nöjd GLS ägare ;)
 

gaviksbo

Medlem
23 nov 2010
23
0
1
Kramfors
Jo, men det hade varit bra å veta hur den ska bestyckas med piporna, dom två ägarna innan mig har kört så här utan ras så det är nog lugnt men man vet ju aldrig.

Sitter det alltid öhlinare fram på dessa bestar? Vad är det för dämpare i boggien?
 

polarisindy400

Välkänd medlem
11 jan 2009
3.386
16
38
piteå
ta och kör en fullgasrepa och så skyndar du dig att stänga av den, är stiften vit går den för snålt, men är dom oboy bruna så är dom bra. gör inget om dom är lite svarta
 

gaviksbo

Medlem
23 nov 2010
23
0
1
Kramfors
Finns det olika sorters rutor till 3800? Fick min nya ruta igår och den va inte alls som jag trodde. pekar nästan rakt upp och är 45cm hög. Hade för mig att de va korta och svarta rutor till dessa lr misstar jag mig? En kompis hade de på sin för några år sen.
 

bcool

Välkänd medlem
20 mar 2008
5.277
5
38
Luleå
Den du nu har fått låter som orginalrutan. Kapa ner den enligt önskemål och måla den svart på insidan!
 

bcool

Välkänd medlem
20 mar 2008
5.277
5
38
Luleå
Årsmodell 1990?

Isf enligt följande:

PTO:
Nål 6DH8
Nålrör 480 P-2
Huvudmunstycke 360
Lågfartsmunstycke 45

MAG:
Nål 6DH8
Nålrör 480 P-4
Huvudmunstycke 380
Lågfartsmunstycke 45
 
Last edited: