Går på bara en cylinder, snälla hjälp!

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.635
798
113
Kramfors
Om det är glipor på mer än en halv mm över alla reedblad blir den lite småsur på tomg och kan då knäcka stift. Du kan med fördel vända alla reedblad så tätar de bättre. Org reedblad till dessa motorer är väldigt bra och effektiva och håller minst 600-700mil innan de bli för slappa så det påverkar motorn för mycket på högvarv. Ju slappare de blir dessto sämre sluteffekt men man får faktiskt bättre bottendrag med sluta reeds. De går åka över 1000 mil med org reeds men då losar man några hk på topp.

Nu är det svårt att svara på om dina skader är stora på gummit utan bilder.
 

jolpa

Välkänd medlem
24 jan 2010
720
3
16
sundsvall/NJURUNDA
Hmm okej, ja dessa bör ju vara original och har gått strax under 600mil. Försökte ta några kort, men svårt att få skärpan rätt på dessa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.635
798
113
Kramfors
No problems det där påverkar inte motorn nämnvärt. Men du kan laga gummit med liquisol gummistövelslim som du hittar på macken eller färghandel eller meckonomen. Rengör noga med sprit och bryt bort ev slimsa. Rugga upp gummiytan en aning med sandpapper mod våtslip eller liknande

Ta bort reedbladen och gör en form mot där reedbladen tätar,typ plåtbit/plast som du stryker lite olja på så den inte fastnar i liquisolen. Låt torka minst ett dygn i fuktig miljö. Det går både skära bort överflöd och slipa med dremmel.
Liquisol står imot olja/bensin/värme och sitter som berg om man grundar bra. Man kan laga spruckena insugsgummin och extraförstärka gummiinsug med Liqui,, det håller stenbra.