bränsleproblem och tändningsproblem

Scorpio_Racing

Välkänd medlem
29 jan 2006
772
0
16
39
Östersund
Har satt ihop Ockelbon nu men den vill inte starta. Den hostar till på supar och startgas men inget mer. De sitter mikuni pump och förgasare på den. Pumpen sitter nere vid motorfästena. Den suger bränsle upp mot förgasaren när man drar men kommer inte över kröken på slangen och ner i förgasaren. Slutar man dra så rinner de tillbaka och stannar mitt mellan pump och förgasare. Idéer?

Ena gnistan verkar lite ojämn, för de mesta ingen men ibland kommer den. På andra cylindern är gnistan hur bra som helst. Testade att mäta strömmen fram till tändspolarna med en digital multimeter men de gick så där då dom är rätt sega (mätaren hann bara komma upp till 1 volt innan den gick ner igen). Men de kom iaf ström i båda kablarna. Är de spolen då som sagt upp sej eller kan de vara nått med tändplattan ändå?

spåna på nu så ja får igång den :)

De är en 600-2 -75 med 2 cylindrig JLO 400 motor.

här är lite bilder








På den här bilden ser man bränslenivån i slangen. Drar man sen i snöret så stiger den men den vill inte riktigt komma över kröken och ner i förgasaren.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.635
798
113
Kramfors
Nålventilen i förgasaren öppnar inte. Endera pga felmoterad flotör eller felställd flotörhöjd eller skräp i flotörnålmuinstycket eller skräp innanför detta munstycke.
Ta isär och rengör alla munstycken och ställ in flotörhöjden rätt.

Om pumpen är ok ska den kunna kasta soppaskvättar minst 1dm vid dragstart. Ta lös slang och kolla det först. Blås i tanken för att få in soppa i pumpen och förgasaren när den gått torr!
 

Scorpio_Racing

Välkänd medlem
29 jan 2006
772
0
16
39
Östersund
har kollat upp pumpen. De kommer inget bränsle i slangen till vevhuset så den verkar ju vara tät. Tog även lös slangen och drog och de kommer rätt bra med bränsle iaf. Har en tändspole som inte verkar vara med. Har bytt plats på dom och den vill inte ge gnista ändå så de blir antagligen till att beställa en ny. Samt plocka lös förgasaren och kolla igenom den så den är ok för den verkar inte få in bränsle i cylindrarna.
 

Vidgren

Välkänd medlem
15 sept 2006
7.352
40
48
46
Piteå
Blås i tanken för att få in soppa i pumpen och förgasaren när den gått torr!