Blivit blåst!?

berrob

Välkänd medlem
25 jul 2007
3.324
1
36
Luleå
Även om man är privatperson så är man skyldig att säga ev brister som man är medveten om. Så hur gick det med det där ?
 

J.Nilsson

Välkänd medlem
9 mar 2007
144
0
6
boden
man är inte tvungen att säga sånt som man vet om, däremot får man inte ljuga på frågor gällande dessa saker.

det är juh istortsett omöjligt att påvisa vad nån kan ha vetat om och inte vetat om, men har man ställt en direkt fråga, och fått ett visst svar, så är det juh bindande att det är så som personen säger.

tror inte man har nån direkt redovisningsplikt eftersom det är stört omöjligt att bevisa vad man vetat om och inte vetat om, om det inte är direkt uppenbara grejjer som att motorn går på 1 cyl, och det borde juh köparen märka ochså.

tror det är rätt kört här faktiskt, men ändå , det är tragiskt när folk säljer saker för snabba pengar, och sen blir förvånade när köparen blir förbannad när man märker det.

det sunda förnuftet säger juh att han borde betala hälften av repkostnaderna.
 

muotkas

Välkänd medlem
2 jan 2007
1.462
0
36
Kiruna
saken ær ju den att køper man nåt från en privatperson så går det fanimej inte få tillbaka pengarna, gløm det.. det ær køparen som ska kolla upp allt, dvs kompen alla lagerskick osv. men man borde væl misstænka nåt om man køper nån skoter billigt att det kan vara nåt fel?
så enkelt ær det, skyll dig sjælv... tyværr
 

Marqus91

Välkänd medlem
18 okt 2007
556
1
16
Sandviken
Alltid bra att skriva kvitto när man köper något.

annars är väll det bara att åka dit med en gubbe me långt skägg,brillor och en läder väst.. så löser det sig nog :p
 

Andreasf

Aktiv medlem
5 dec 2007
86
0
6
Hej igen. Har inte hört nått mer. Men advokaten skickade iväg sitt brev förra veckan. Har redan börjat laga skotern.. Eller laga och laga. Jag och en polare har startat ett eget lite skoterprojekt. Röramschassie och och lååång matta m.m. tänkte använda skrotet från 670n i custom-skotern istället.. Får se om några veckor om han svarar eller inte. Känns inte så hoppfullt iaf.