Åkning Västernorrland

Lindhaga

Välkänd medlem
19 okt 2009
1.358
1
16
Funderar på att ta skotern på släpet till lite mer snötätare ort någon mil från kusten vid Sundsvall.

Vad jag har förstått och hört är det bra med snö i Viksjö innan för Härnösand, Holm upp mot Liden och Anungård. Även runt Ulvsjön.

Någon som har nå bra ställe där man kan lasta av och det där finns lite myrer, leder osv som man kan åka på. Är inte så bekant med dessa områden så är tacksam för alla svar och utförliga tips=).
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.149
24
38
Ca 80 cm runtomkring åsjöarna i Timrå, kolla Timrå snöskoterklubbs hemsida där finns ledkarta m.m
 

Lindhaga

Välkänd medlem
19 okt 2009
1.358
1
16
Ingen annan som åker skoter i Västernorrland som har nå bra på tips för oss kust bor som saknar snö?
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.149
24
38
Viksjö och inöver finns det hur mkt snö som helst.. liden har gott om snö.. holm tror ja har helt okej med snö. Bara att åka 3-4 mil västerut och lasta av på första bästa plats :D kraftledningar finns nog lite överallt men ska du åka led så finns ju indal (widelake.nu) matfors mfl klubbar som har leder igång. Timrå verkar ha preppat de mesta av sina leder nu med. :)

enklast är nog att ta kontakt med skoterklubbarna via hemsida för det verkar inte vara så många inne här. Liden går det väl att ställa av vid macken alt på parkeringen vid kyrkan kanske, samma i holm där går det nog att stå vid kyrkan och lederna är alldeles i närheten.
 

widetrak

Välkänd medlem
12 nov 2007
1.141
10
38
Kovland
Åkte i Viksjö i v2 och det var jättebra med snö. Det finns en parkeringsficka alldeles vid leden mittemot den nedlagda macken.

Hassela, Norrhassel, Naggen, Ulvsjön osv är det också bra med snö. På höjderna har det kommit snö istf regn under dec...

Nora strax väster om Kovland har bra med snö också.
 

Jaockala

Välkänd medlem
28 nov 2009
658
0
16
Bra med snö i viksjö men förbannat tråkigt o köra där, finns liksom inge mer än nån lägda å nå sjöar. inge berg man kan klättra på eller roliga lekställen
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.149
24
38
finns ju hela fd slalombacken att leka på i viksjö.. massor av kraftlinor att fara runt i där det finns nog med utmaning för de flesta
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
Åk till bredsjön alternativt fortsätt till skälsjön du åker igenom ljustorp och fortsätter den vägen en bit tillslut kommer du till bredsjön där finns en gammal affär som man kan parkera på eller så kör du vidare lite mer än en mil och ta de lite lugnt då du ska svänga av på en mindre skogsväg till skälsjön där finns en avstickare som du kan svänga av på och parkera sök dig till kraftledningen och ta riktning på den västerut. Åt de hållet har du bäst åkning i Västernorrland. Du kan oxå välja att antingen hoppa på leden eller fortsätta kraftledningen massvis med mil. Där finns mycket klättrings ställen för den som inte känner till området i övrigt så väl.
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.149
24
38
swikberg ge mig en gps koordinat ;) men antar du menar kraftlinan som korsar skälsjön? det lär va samma som fortsätter mot viksjö/käckelbäcksmon?
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
Är inte helt säker på om de är samma kör du på skälsjön så kör du förbi kraftledningen och en bra bit till så kommer leden på högra sidan. Tar du den upp så kommer du till kraftledningen rätt snabbt. Den går från skälsjön till paljakka och stad efter gränsen mellan Jämtland Västernorrland och Ångermanland går en mindre kraftledning tar du vänster där kommer du till överändan gussjön och där kan du ta leden till bispgården. Och där finns även 95 okt att tanka på Statoil svårt att förklara på telefon till ett forum ;)
 

grundsjöbon

Välkänd medlem
13 jan 2012
186
0
6
28
grundsjön och härnösand
Någon som har nå bra ställe där man kan lasta av och det där finns lite myrer, leder osv som man kan åka på. Är inte så bekant med dessa områden så är tacksam för alla svar och utförliga tips=).[/QUOTE]

åk till grundsjön (ånge komun) 1mil från naggen som du kanske vet vart de är. finns väldigt mkt öppnalandskap där, lite kört och mkt snö, dock inte så mkt branta "berg" att åka upp i. finns även bensinpump på naggen men dock bara sedel. MVH
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
sådan körning bjuds de på upp mot arken bara ca 1 mil väster om torsboda/söråker

och som sagt upp mot skälsjön bredsjön mycket fin åkning. där finns parkeringar samt bra pistade leder och mycke myrmark kraftledningsgator som finns klättringsmöjligheter mm.
 

Swikberg

Välkänd medlem
3 okt 2008
762
0
16
söråker
och har väldigt svårt att tro på att ö-vik ska ha mest snö i sverige efter att man vart i åkersjön för någon vecka sedan och då ska de va ändå mer snö där nu va på sina ställen då redan 1,5 meter snö där. men kan säkert va helt ok där uppe.

men skulle inte åka så långt när de finns runt metern här i närområdena synd att man måste ta bil fösta biten bara.
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.149
24
38
swikberg stog ni och löka på statoil söråker i lördags morse? :)