• Forumet är nu uppdaterat och Tapatalk är tillfälligt avstängt. Läs mer här.

Yamaha vmax 500 går som skit efter en paus på 30min.

Jonssonsskit

Ny medlem
8 jan 2019
2
0
1
19
Haparanda
Tjena, var och körde igår till en hockeyuterink o skulle spela lite hockey. Men sen när jag skulle hem gick skotern som piss. Den smäller vid gaspådrag, låg tomgång, orkelös. Vet ej varför detta hände, Har ni ngn teori eller nått?
Den har bra komp och nya stift.
Mvh Jonsson
 

Micke2

Välkänd medlem
25 sept 2011
126
4
18
Ludvika
Cylindrarna kan inte tända samtidigt.
En 2cyl motor har andra kolven nere i botten när andra tänder högst upp.
Tycker också det låter som om den går på ena cyl bara.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
7.864
274
83
Kramfors
Har du bytt stiften efter denna dåliga gång? Annars är de första man provar för den kan ha surat sönder ett stift fast de va nya. Annars reka i tändhattarna alt byt tändhattar för org gamla Yamaha tändhattar kan tappa kontakten invändigt de blir ärga i motståndet inne i hattarna. Byte till nya hattar som man gängar fast i tändkabeln är en bra modd på äldre yamaha samma visa med gamla 70-90 tals båtmotorer brukar få dålig kontakt inne i tändhattarna. De är alltså inte fel på kontakten mellan stift och den mässing/ståldel med fjäder man trycker fast mot stiftet de är längre in i hattarna problemet ligger.
De går visserligen ohmmäta tändhattarna för att kolla att de harv ett stabilt motstånd som ska vara lika på bägge tändkablaran/hattarna. Även om de visar stabilt motstånd vid mätning så kan de tappa kontakten när motorn är igång så byte är säkrast.
Om de inte är ovan fel kan de såklart va förgasarfel typ skit i munstycken eller fel på bränslepump.