Yamaha CS340/Ovation

ZR700M10

Medlem
1 jan 2000
35
0
6
Hej,

Har just införhandlat en Yamaha Ovation -90 i bruksskick, finns en hel del småplock på den jag skulle vilja åtgärda.
Någon som har tips på en bra sida för delar? Tex om gummit till boggiehjulen finns att köpa löst?

Först o främst är jag på jakt efter boggieskenor och en matta (samma som ET340)
 

mas

Välkänd medlem
17 dec 2011
1.151
146
63
Säfsen
Kul med en CS340 👍

Gummi för boggiehjulen finns inte att köpa, du måste köpa hela boggiehjul.
Rinab och Skoterdelen är väl de två firmorna som de flesta handlar ifrån. Men grejer finns såklart hos din lokala Yamahaåterförsäljare.
Ebay är också ett bra ställe att få tag på "svåra" delar. CSMNL.com är en annan bra reservdelsfirma, som även har sprängskisser. Den ligger i Holland, så det är inom EU vilket gör det lite enklare eftersom tull och elände inte tillkommer, vilket det kan göra när man handlar från Ebay i USA.

När det gäller matta till korta CS/ET 340 så kan du glömma att få tag på någon sådan. Korta boggies finns säkert att köpa till en låg summa, eftersom det inte finns mattor till dem.
Är skenorna slut och mattan kaputt, så får du försöka att få tag på en 307-boggie (ca 800-1200kr) och då är det enkelt att få tag på matta också. En 307-matta med 19- eller 22-mm kammar får du nog för en femhundring.
Det extra tråkiga är att du måste byta drivhjul på drivaxeln. ET/CS har delning 3,29" och 307-mattor har 2,52".

En smart grej att tänka på vid boggiebyte, är att kontrollera infästningshålen på donatormodellen. Alltså avstånd ifrån drivaxel och mellan främre och bakre svingarmsfästen, samt avstånd från bandtunneltak. Om inte detta stämmer så kan mattan bli för slak eller för stram, samt att boggiens fjädringsfunktioner inte fungerar som de borde.

Är det en lång CS så är det enklare. De har 2,52" delning på drivningen och 345cm lång matta, så det är bara att handla där du hittar bäst pris. Boggieskenor får du söka efter hos skoterskrotar eller på Blocket. Att köpa ny skenor från Yamaha är för dyrt. Du kan även byta boggie från någon annan skotermodell/märke som har 345-boggie, se bara till att få med infästningsmåtten.