Vilken pipa till 850

Winterspeed

Välkänd medlem
15 mar 2020
135
7
18
36
Åre
Oftast ligger man ju runt 30-40 på lederna och å då är det bra om det låter lite.. kör inte i lavinriskområde heller har inte den kunskapen än.

Och justera in grejer osv tar lite tid att lära sig. Men finns också duktiga mekaniker man kan få hjälp med vissa grejer med. Och då kan det bli bra i slutändan. Jag tycker 10 kg märks när det gäller att få bort vikt på skotern när man kör. 5 kilo märks när man ska lyfta den
 

Psycho Dave

Välkänd medlem
10 nov 2010
650
53
28
Norderåsen
Skulle vilja säga att det är Arctic Cat som inte lagt tillräckligt med tid och pengar på att utveckla ett fullgott avgassystem.
Tittar man på diagrammet över bromsningarna, så är alla tester bättre än Cats original och drar dessutom med jämn effektökning till långt högre rpm än vad A-C original gör.

Men å andra sidan så berättas ingenting om vilka decibelnivåer som uppnås heller, det kanske är så att de 10 extra hästkrafterna kommer vid ljudnivåer som utlöser laviner längs hela fjällkedjan vid första gaspådrag.... Då är det dålig bang for the buck tycker jag. Men som sagt, ingen ljudmätning görs, så det kanske är tysta starka hästar som jobbar 🤫💪👂
Jo så är det ju, det saknas hästar från fabriken.

En pipa ger ju normalt sett ingen nämnvärd skillnad i ljudnivå, i Arctic fallet så är det ju dock mer bränsle som förbränns på ett korrekt sätt så visst det skulle ju kunna ge lite mer ljudnivå.