Vertical Escape -03 vibbrerar mycket i boggin.

maverick661

Aktiv medlem
28 feb 2010
52
0
1
Docksta
Tjena.

Kom nyss hem från en längre färd idag med några kompisar. Skotern, som är en Vertical Escape 800, vibbrerade mkt i boggin. Det var mest i uppförsbackar ja reagerade på det.

Har märkt att stötdämparen har satt sej lite, för om man ställer sej bakom och drar i bågen uppåt så lyfter den kanske 2 - 3 cm, dock är den väldigt hög bak än. Kan det ha med detta att göra?

En annan sak ja tänkte på är om mattan kanske kuggar över?

Sedan ska ja tillägga att skaren som vi har här nu är förbannat hård (och lederna är ändå värre), så för att hålla kylningen igång blir de att man kör på sidan av leden där det går och gasar på för att såga sej igenom snön. Väl i lössnö så känns ingenting. Köpte skotern förra helgen och då var de puder ute, skotern gick kanon fint i det.

Ska ja oroa mej? Vad bör jag se över isf?

MVH
 

Pyrro

Välkänd medlem
12 sept 2005
2.807
1
36
Sundsvall
Upplever samma sak på maskiner med höga kammar när man kör på hårt underlag att det vill gärna durra och vibrera lite.
 

maverick661

Aktiv medlem
28 feb 2010
52
0
1
Docksta
Okej, men då är det nog det beror på. Körde idag och de var mest uppför man egentligen tänkte på det, tror mattan glider på underlaget lite. Ska ta in den i det isolerade garaget under veckan och kika i boggin om de är något konstigt som syns. Mest troligt är det ingen fara, går kanon i lössnö och på okört underlag.

Tackar för svar!

MVH