Varför går den snålt?

jonas1

Semi PRO sledder
1 jan 2000
59
0
0
Hur kan en skoter som gått felfritt en säsong utan att ha behövts bestyckas om från original inställningar helt plötsligt börja gå snålt?
Den har blivit mer svår startad (9-10 drag) när den stått en längre tid (1vecka) och tändstiften har en aningen ljusgrå ton efter att man gasat lite mer, trots att det bara är kring -7 grader?
Det är en 01:a som är uttagen 02 och som har blivit så här konstig under sommaren.
 

Tomas_Fahlen

Medlem
1 jan 2000
42
0
1
Östersund Sverige
Bensinen tål inte att lagras längre tid. Tillsatser bryts ner, kan reagera med aluminiumdetaljer och tro det eller ej, men det kan faktiskt börja växa alger i soppan. Ett gott råd är att dränera förgasare, pump och tank varje vår. Om det inte går, använd någon form av stabilisator när du lagrar bensinen längre tid. Gäller även dunkar.

Du måste plocka isär förgasarna och kolla så att de inte är igensatta med beläggningar eller grönt klet. Och då menar jag in till munstycksnivå. En mycket noggrann rengöring därefter, med kem och renblåsning med tryckluft. Fyll tanken med fräsch bensin, tillsätt en skvätt isopropanol frysskydd och provkör försiktigt. Kolla stift och kolvtopp som du gjort innan du gör långa fullgasrepor.