Växelhus lock i akryl eller liknade?

Predator

Välkänd medlem
30 okt 2007
208
0
16
Luleå
Finns ju flera plaster som är värme och olje tåliga. Men ska dom dessutom vara genomskinliga börjar utbudet minska och framför allt så ökar priset.

PC (plexiglas) skulle kunna funka annars får man väll gå upp på PSU men den är ju lite bärnstensfärgad.

Är lite tveksam till att fräsa till locket. Tror inte du får det så genomskinligt då. Vet inte hur pass bra man kan polera upp en fräst yta för att den ska bli genomskinlig igen. Sen så måste du ju köpa en ganska tjock klump för att börja med vilket blir en massa jätte dyr plast spån.

Men kanske man kan tillvekra en enkel plugg från den befinliga kåpan och sen köpa en skiva på kanske 5 mm och pressa till kåpan mot pluggen med lagom värmning för aktuell plast.
 

melmaq

Välkänd medlem
1 jan 2000
2.916
1
38
www.lynxtalk.se
Patrik Löfdahl hade ett egentillverkat kedjehuslock i SMB´n han byggde, finns under artiklar tror jag här i prenumerantdelen.. Skar ur ett polaris kedjehuslock och skruva dit en utsida i plast.
 

Trices

Välkänd medlem
18 mar 2009
972
0
16
31
Arjeplog
Man skulle kunna göra den delvis i plast, t ex nedre delen i plexi. Sjukt smidigt att fylla på olja också då, bara göra en markering på locket och fylla på direkt i hålet, blir rätt varje gång och man vet att man inte har för mycket/litet hela tiden.