Tacksam för Hjälp...F7 04

Dahl310

Medlem
27 jan 2016
10
0
1
39
värmland
Nybörjare här som snart blir tokig...:mad2:

Började ifjol med att den gick som en påse nötter. Tillslut va de någon som sa till mig att mäta statorn och där va de fel värde så den byttes ut mot en ny, och då blev de stor skillnad men fortfarande inte 100.

Nu i år när snön kom igen så blev man ju glad och tog ut den igen,check engine började då att lysa, gick lite konstigt om man gasade fullt släppte och gav på igen,gick orent tillslut fattade ja att den blinkade felkoder så räknade sedan blinkningarna och de blev 6st, APV avgasventiler.

Tog isär och där gick de inte direkt lätt,så gjorde rent mm och fick se att returfjädrarna saknade några varv så nu ä nya på väg och ena vajern hade även hoppat av motorn.
Men Apv motorn stämmer inte heller,den snurrar inte vid start men rör sig en gång när man kommer upp i varv men bara en gång.
Har haft ström på den och kikat och den går fint då åt båda hållen.

Har heller ingen handvärme längre så funderade om de hade nått med varandra att göra,läste på nått forum om 2st som hade de problemet, men testade igår och de va ju för enkelt att de skulle va så pappa berättade även att sist han hade kört så blev handvärmen jäkligt varm så fick köra av/på hele tiden...Kan de va voltregulatorn som spökar:hmmmm2:

tänkte försöka att få låna en cdi för att utesluta den.

Laddat ner en servicemanual med elscheman mm och suttit några timmar nu och igår hittade jag hit.

Någon som har tipps/ideer/erfarenhet om detta???????
Jätte tacksam för svar!
 

m0ngoloid

Välkänd medlem
13 aug 2010
5.346
2
38
Norsjö
Du kan ju ta och prova byta voltregulatorn, alternativt ECU boxen om du får låna den av någon.

Vad menar du att bara den rör sig en gång? öppnar den och stänger en gång eller öppnar den bara?

Det du kan prova också för att utesluta APV motorn är att spänna upp avgasventilerna så dom är uppe hela tiden, du kommer den bluddra på låga varv men ska varva som den ska. Varvar den fortfarnade inte så är det inte ventilerna som är fel iaf.
 

Dahl310

Medlem
27 jan 2016
10
0
1
39
värmland
Hej.
Ja när ja startar och gasar upp den så öppnar apv bara sen gör den inget mer. Om ja öppnar manuellt så varvar den fint över 7000. Måste försöka hitta en cdi att låna för tråkit å lägga 6000 på nått som kanske inte ä felet.
Tack för svar.