Tömma tanken

The Titan

Välkänd medlem
1 jan 2000
138
0
6
Hej har fått is på ena tändstiftet och motorn bludrar och går dåligt, ryker vitt. Jag antar att det är vatten i bensinen. Eller?
Har nån en annan idé?

Fråga två hur tömmer man tanken lättast? Verkar jobbigt att vända skotern upp och ner. Antar att man ska tömma förgasarna och blåsa rent slangarna.
Kom gärna med tankar och idéer

Tack på förhand!
 

Rayden82

Medlem
1 jan 2000
44
0
1
ett tips kan ju vara att skruva lös tanken och vända den upp och ner.. vet inte vad de är för skoter dock... finns en speciell tratt man kan köpa som inte släpper igenom vatten bara soppa..
 

antic

Välkänd medlem
1 jan 2000
616
0
16
Luleå Sverige
norrland.legonet.org
[Uppdaterat: Senast editerat den 22-Dec-03 kl 11:51 PM (CET)]Du kan köpa bensinpump som är av typ akvariemodell, två slangar med en handpump i mitten som sen går efter hävertprincipen. Eller så kan man prova plugga igen hålet, en slang ner i tanken och köra med tryckluft. Eller så tar man den gamla hederliga slangarknepet och suger igång häverten men det kan ju bli otrevligt ibland :)

Alla sätten är rätt dåliga iom att bottenskrapet blir kvar i tanken. Så skruva lös dyna och tank och vänd upp o ner är nog det "billigaste" sättet plus att du får bort den mesta skiten.
 

Nicke3

Semi PRO sledder
1 jan 2000
43
0
0
Om du ej ids tömma tanken kan du prova med det här.
Har hört att man kan köpa en typ av "strumpa" som suger upp vatten i tanken men ej bensinen och dom ska visst vara väldigt bra. Man hänger ner dom i ett snöre i tanken.Du kan nog köpa den hos en återförsäljare
 

The Titan

Välkänd medlem
1 jan 2000
138
0
6
Tack för svaren.
Blir nog att ta lös tanken.
Har hört talas om dessa filter som suger åt sig vattnet men tror att de ska ligga i hela sommaren för att ha effekt. Blir nog en sån till nästa år!
 
J

Jolle

Att det är vit rök behöver inte betyda att soppan är dålig, du kanske rent utav ha bränt en O-ring i toppen?.
För att slanga ur så kan du möjligt vis ta en båtpump, då går det undan!
 

The Titan

Välkänd medlem
1 jan 2000
138
0
6
Jo har fått rekomenderat att kolla om O-ringen är dålig.
Men måsta man inte plana toppen om man tar av den? Och i sådana fall hur gör man det?
Och är det krångligt med kylarvattnet?
Har en Polaris XC SP 500 -00.