• Forumet är nu uppdaterat och Tapatalk är tillfälligt avstängt. Läs mer här.

Startmotorproblem Vector -06

Yam ss440

Medlem
13 mar 2010
31
0
6
Piteå
Startmotorn går men driver inte till motorn, ibland...
Finns det något relä som slår ifrån om det är för lite kräm i batteriet, säkert original? Fulladdat gör den likadant.
Solenoiden? Ny startmotor?
Se och hör gärna på filmerna så förstår ni vad jag menar.


/Peter
 
Last edited:

Brogge

Välkänd medlem
10 nov 2007
658
4
18
Lofsdalen
Startmotorn sitter ju mot ett frihjul inne i motorn. Och dåligt till nå så förbannat. Först tänkte jag att axeln i startmotorn gått av men då borde du fått mindre lyckade försök..
 
Reactions: Yam ss440

Yam ss440

Medlem
13 mar 2010
31
0
6
Piteå
Hmm, frihjul. Något som inte sitter fast, klackar som inte tar fast, slut kuggar? Då ska det väl skramla och rassla?
Börjar att jobba mig neråt under luftburken till batteriet.
28609
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
7.857
272
83
Kramfors
De är ganska säkert frihjulslagret nr 4 som är felande men ytan de ska greppa mot på drevet kan va skada också.Om ytan ser tveksamt ut så byt även de drevet men i de flesta fall brukar de duga med byte av endast lagret.
 
Last edited:

Yam ss440

Medlem
13 mar 2010
31
0
6
Piteå
De är ganska säkert frihjulslagret nr 4 som är felande men ytan de ska greppa mot på drevet kan va skada också.Om ytan ser tveksamt ut så byt även de drevet men i de flesta fall brukar de duga med byte av endast lagret.
Tack, kollar, repar, monterar, eller lämnar in. :rolleyes: