Srx V.s. Sxr

Hauck

Medlem
15 mar 2006
34
0
1
SRX har mer effekt pga trippelpipor och rörliga avgasportar. Däremot har SXR bättre/längre fjädringsväg.
Dessa torde vara de största skilllnaderna.
 

vette89

Välkänd medlem
7 jan 2006
245
0
16
Sundsvall
Ok, det var lite ju lite skillnad. Känns som att Yamaha borde gjort en modell av dessa två och kombinerat bästa motorn med bästa boggin!? Men vad betyder R i SXR. Är det reverse (back)? Jag undrar för jag är sugen på en sån 700 men vill helst ha back och elstart. Om jag förstått rätt så ger effektpipor rätt bra på de maskinerna?
 

Mikael_N

Välkänd medlem
12 aug 2004
4.403
4
38
55
Kalix, Sweden
www.kartman.se
Det man måste kolla är att om man skall montera pipor är att de får plats om
man har back / elstart. Backväxlen gör att kedjehuset blir lite bredare, dessutom om man har elstart så sitter också batteriet vid kedjehuset.

Vad jag vet så passar iaf Benders rör tillsammans med back/elstart, och svar ja, pipor ger en jäkla massa effekt på Yamma-tripplarna.

Du kan också kika efter SXViper 700 ER, lite mer pulver än SXR men den har back och elstart. Sedan, en SXV med trippelrör går hårdare än en SRX, samt att den har bättre fjädring.
 

ducatimonster

Välkänd medlem
7 okt 2005
270
0
16
Stockholm
nu får vi lugna oss lite här, självklart är det stor skillnad på maskinerna, tom utseendemässigt...sxr/enkelpipa/mycket fjädring/sx huv/112hk versus SRX/trippelpipa/lite fjädring/bullig huv pga piporna 140hk.

Stor skillnad, srx är en ledkiller och enligt senaste snowrider fortfarande en maskin som piskar det mesta pga sin låga tyngdpunkt, alltså även dagens maskiner kan man ta på leden.
har själv köpt en srx 600 precis till tjejen för den var billigare än en sxr 500..är inte direkt missnöjd, skidlyft och grym på alla sätt, mattan är bytt så den funkar i snö ochså.
har själv en sx 700 MM från 97 så jag ser verkligen skillnaderna och jag kan lova att jag kör ifrån mig själv på 600...Lätt...på led alltså...i snö är ju mm givetvis att föredra, precis som om man vill skjutsa nån gång då behöver man ju lång boggie..

//JS