Skoteråkning reservatbildningar och fritidsbåtar

Error^

Välkänd medlem
5 nov 2007
366
0
16
www.pixbox.se
Hittade en ganska intressant uppsats på datorn som min far har skrivit, riktigt intressant faktiskt och det han skriver tycker jag stämmer mycket bra och man får sig en funderar på vad dom högre personerna tänker på egentligen..

Skoteråkning reservatbildning och Fritidsbåtar.

Tjänstemännen på länstyrelsen i Dalarna borde söka jobb i Stockholms län eller något annat kustlän där dom kunde ägna sig åt att
bekämpa fritidsbåtarna, istället för att ondgöra sig över skoteråkningen.
Båtar i varje vik, där pratar vi inte om motorer på 60 - 100hk som i skotrar. Snarare 200hk o uppåt Snacka om störningar på det marina djurlivet samt fågellivet.
Fritidsbåtar är väl dom verkliga miljöbovarna, båt kan man köra utan förarbevis dessutom berusad helt lagligt !! För att inte tala om nedskräpningen. Men beträffande fritidsbåtar som finns i tusental längs hela kusten samt i dom flesta insjöar, hörs inga protester från varken miljömuppar eller andra beslutande myndigheter,inte så mycket som ett pip !

Hörde föresten ett förslag av någon tjänsteman på länstyrelsen i Dalarna om ett förbud mot att använda motor på båt på någon sjö på Drevfjället
Rörde sig om 4-5 båtar med små aktersnurror 2-4 hk. Nu snackar vi om intellegenta väl genomtänkta förslag. Kräver säkert 1000 - tals timmars arbete bakom ett sådand fantastiskt förslag. Man måste nog vara en verkligshetsfrämmande tjänsteman för att komma på något sådant, Grattis!


Varför inte föreslå några100 tusen hektar Naturreservat, än hellre nationalparker i Stockholms skärgård, gärna några 100 tusen hektar reservat längs västkusten,eller varför inte begränsa eller göra båtfria omåden i Runn eller Siljan. Stäng av 2/3 av Runn för båttrafik då har ju tjänstemännen på Länstyrelsen i Falun någonstans att paddla kanot utan att bli störd. Tänk vad många människor där skulle bli i dessa båtfria områden ! För att inte tala om alla jobb som skulle bli i denna del av Dalarna om man bildade Reservat och Nationalparker. Säkert lika många som i norra länsdelen.!

För med tanke på alla arbetstillfällen som skapats av Reservat och Nationalparker i norra dalarna,för det har ju blivit många eller hur ?
Det skulle skapa tusentals jobb i reservaten längs Sveriges kuster? typ guidejobb m.m allt som skulle bli av vid Fulufjället. Vad det blev av det vet vi ju.

Nä nu är det dags att tjänstemännen på Länstyrelsen vaknar ur sin fantasibubbla. Redovisa vad reservaten har bidragit med beträffande antal arbetstillfällen i den norra länsdelen dom senaste 15 åren. Hur många? Ställ det i relation till vad skoterturismen har bidragit till.

Åkte april-09, Lördag, kanonväder, bil mellan Foskros och Sörvattnet där de på dalasidan fram till härjedalsgränsen är naturreservat och om nu någon skulle missa att det är naturreservat på båda sidor om vägen så är en tryckimpregnerad stolpe nedtryck i marken var 200 meter på var sida om vägen!! där det står Naturreservat samt en skylt med skoteråkning förbjuden på. Snyggt !!

Lättilgängligt för alla reservatälskande människor, orörd natur inte ett skoterspår, tystnad.Trodde jag skulle få se många parkerade bilar med skidåkande människor glatt ge sig ut i dessa s.k populära reservat . Föga förvånad, blev jag INTE , över att ej se en enda parkerad bil än mindre en människa.
Inte ens ett gammalt skidspår, INTE ETT ENDA !! Var finns alla dessa reservatälskande människor ?? Var?
Så därför kan man fråga sig vem alla dessa reservat är till för.Vad är det som skall räddas, från vad och vem? Vad får ortsbefolkningen ut av reservaten?
Jo, diverse olika förbud och inskränkningar.,
Skall skotertrafiken förbjudas/ begränsas bör man i första hand se över invasionen av skoteråkande norrmän. Att dom inte får åka i sina egna fjäll är inte vårt problem, men har tyvärr blivit det pga flata Svenska myndigheter utan stake. Som sagt i det fallet hörs inte så mycket som ett pip!!

Skoteråkande utflyttad fd Idrebo.
 
E

ejwbegysv

Ja ett förbud på Norskreggade skotrar i Sverige skulle vi ha haft, då stödjer vi de svenska handlarna och uthyrarna,...
 

snowmobileer

Välkänd medlem
27 maj 2009
366
0
16
det sista som du nämner att det finns reservat platser med skid lösa spår, reservaten är ju inte till för att folk ska åka skidor på det reserverade området utan att bevara naturen.