Skillnad på dragon - assault?

pro_fxr

Välkänd medlem
26 jan 2008
3.192
2
36
kiruna
som sagt.längd-matta-färg.. har även för mig att assulten är lite mer, vad ska man säga "slednecks betonad"..alltså..dämparna är lite annat kalibrerade osv...samt att dragonen har väl inte "pro taper" styre som assulten?..eller?..
 

slednecks

Välkänd medlem
14 jan 2007
609
0
16
Skellefteå
om du syftar på rmk så har assulten krängningshämmnare(rmk??) och saknar burkremmen. Dragonen har pro taper styre iaf 800
 

Stins1!

Välkänd medlem
15 mar 2008
5.264
10
36
Sundsvall
Om man säger så här.

Rmkn är byggd för att man ska surfa fram i mycket puder och klättra mellan träd, en äkta mountain skoter.

Assaulten är med byggd för typ amerikanska backtävlingar, den är bredare i framvagn, hårdare dämpare osv. Den klarar av hårdare körning efter led än Rmk.
 

Mortz

Aktiv medlem
5 jan 2009
50
1
1
Mörsil
Assaulten är en blandning av sport & Mountain. Hårdvara rakt av så har Assaulten kraftigare dämpare, en liten annorlunda boogie osv. Båda är levererade med taper pro styre. Om man kategoriserar skotrar så har RMK motsvarande modeller hos andra märken. M1000/M8 från Arctic-Cat Summit-X 800R från Ski-doo och MTX modellerna från Yamaha.

Assaulten däremot kategoriseras tillsammans med Arctic-Cat M8 HCR samt Ski-doo Summit XRS 800 Hillclimb.

Assaulten är utrustad med en kortare matta 146" jämfört med RMK's 155"(Finns andra modeller)

Helt Enkelt byggd för att hoppas, droppas och lekas med samtidigt som den skall vara funktionell i Lössnö. Randy Sherman är med i en lite "promo" inspirerad video som finns på youtube där han kör assaulten.

 

JAAG

Välkänd medlem
1 jan 2000
4.465
378
83
Malå/Adak
Assaulten går sämre i snön p.g.a annan matta, något annan boggi och brantare attackvinkel. Assaulten har däremot betydligt bättre dämperi och bredare framvagn. Assaulten SAKNAR kränghämmare, (i alla fall -09an), medans den valiga RMKn har krängare.
På leden så är Assaulten lite trögsvängd förmodligen beroende på mattan samt att boggiskenorna inte är uppvinklade längst bak som den vanliga RMKn har.
Assaulten är en underbar busskoter med skapliga lössnöegenskaper, men den klättras ifrån av en vanlig RMK när det är löst