Repor på huven

simonjonsson

Medlem
15 okt 2009
14
0
1
Jävre
Tjena!

Jag har just köpt en ny Backcountry 550 -09 men tyvärr har huven blivit smårepig ganska snabbt.

Har provat med lite olika medel, bland annat Bombardiers egna medel mot små till stora repor - men inget har lyckats. Det blir bara värre och värre kan jag tycka trots att jag varit "öm mot skotern".

Har ringt runt till lite olika Bilvårdsfirmor men ingen av dem hade något konkret råd.

Har någon av ni liknande erfarenheter och kan komma med något tips?

Ha det gott!

Simon
 

pro_fxr

Välkänd medlem
26 jan 2008
3.192
2
36
kiruna
mjaa polish är väl de enda..går inte de så blire våtslipning.då äre bara å rycka dekalerna för att få de fint...alltså inte värt de.:)

men om du nu våtsllipar så dra över nåra lager klarlack oxå:) sen polerar du upp den..sen vax på..olala va den kommer glänsa;)
 

simonjonsson

Medlem
15 okt 2009
14
0
1
Jävre
Tack för svaren! Jag kan tycka att det är en lite konstig yta på denna skoter. Pratade med en bilvårdsfirma som sa att ju äldre skoter man har - desto lättare är det att fixa repor.

Sedan sade en annan firma att det är ganska svårt att få till på de nya skotrarna. De hade just haft inne en Arctic Cat som hade samma halvmatta yta som på min och den hade de inte fått till reporna på.

Mina repor är egentligen bara väldigt små - men när skotern är ny blir man väl extra känslig.

Bara man tar en trasa så ändras "strukturen" på lacken. Blir trist när första grenen slår i huven :hmmmm2:

Men jag ska prova era förslag!

Simon
 

Malgomaj

Välkänd medlem
13 apr 2009
625
0
16
Hammarby
Välkommen till forumet brorsan. Grattis till nya skotern. Trist med repor. Är det på den gråa ytan eller på den svarta? Har du kollat med typ DITEC om det finns någon sådan verkstad i närheten?
Dom har fixat hyfsat djupa repor på min bil.
Ses i snön!
//F
 

simonjonsson

Medlem
15 okt 2009
14
0
1
Jävre
Nämen tjena och tack! Det känns riktigt kul med ny skoter, men som sagt, lite trist med repor, trots att de är små. Jag ska kolla det du skriver. Vore kul om de var borta innan säsongen startar. Ska ut på Blocket nu och kolla om jag ser någon billig pulka. Ha det bra och hälsa! Det är förresten på den mörkgråa lackytan reporna finns. Inte på den matta ljusgråa ytan.
 

X800

Välkänd medlem
12 dec 2008
300
0
16
Sandviken
Men varför provar du inte rubbing? rubbing använder jag till repor på bilen så det borde väl funka? Ska du använda våtslippapper så kan jag säga att hela huven eller vad det nu var :) kommer att bli matt, och du kommer att få lägga något lager klarlack innan det blir bra.

Mvh!