Rembyte

jonas1

Semi PRO sledder
1 jan 2000
59
0
0
hur gör man när man ska göra ett Rembyte?? gärna en bra förklaring så att ja vet exakt hur man gör=)// jonas
 

ockelbo8000

Välkänd medlem
1 jan 2000
718
0
16
37
Södra Prästholm, Råneå
okej, vi tar det från början. lossa huvlåsen- öppna huven- ta bort sprinten som håller remskyddet- vicka upp remskyddet- håll fast i sekundärvariatorns yttre skiva samtidigt som du snurrar den inre skiva bakåt, snurra den ca 1/4 - 1/2 varv, ta sen tag i remmen och dra den uppåt så att sekundärens skivor trycks isär sen bör du kunna kränga av remmen uppifrån.såja nu har du fått av remmen, när du sen monterar den nya remmen så brukar jag börja med att sätta den runt primär variatorn och sen dra isär sekundär skivorna och börja mata in remmen på undersidan och sen med hjälp av variator skivorna rulla skotern frammåt så attremmen rullas på skivorna. OBS! när du monterar remmen så montera den så att du kan läsa texten när du står på sidan om skoter, detta för att du alltid ska kunna sätta den rätt vg varje gång du har lös den.
 

ockelbo8000

Välkänd medlem
1 jan 2000
718
0
16
37
Södra Prästholm, Råneå
du får troligen slitningar åt båda hållen i stället för ett håll vilket kan skada remmen mer än om man alltid kör åt samma håll( som när du försöker bryta av en pinne, den går inte av när du bryter åt ena hållet men när du bryter åt båda hållen går den av), nu tror jag inte att det förkortar remmens livslängd så mycket, men det är ju bässt att vara på den säkra sidan.
 

800 x

Välkänd medlem
1 jan 2000
262
0
16
om det är en nyare skidoo så kan det vara ganska drygt vrida isär skivorna.. om så så brukar det vinnas en speciel grej som du skruvar in så skivorna glepar...