Relä till SDI 600 ( vad passar? )

Martini_80

Välkänd medlem
1 jan 2000
615
7
18
Mora/Västerås
Hej alla skotertokar :)

Jag har en Summit 600 sdi från 2008 som strulade lite i söndags. Vid en fastkörning fick jag se att halvljuset låg på med motorn avstängd. Det vart lite svettigt där ett tag då skotern inte ville starta när lamporna låg och drog. Efter att reläet till lyset hade dragits ur så startade den tack och lov.

Jag petade i relä och säkring senare på kvällen när jag kommit hem och då funkade det som det skulle men jag tänkte ändå byta reläet samt ha ett i reserv.

Jag har sökt lite och som det låter kostar ett skidoo relä en ganska fin slant.

Vet nån vad jag kan stoppa dit istället och är det kinkigt att det blir rätt? Vad jag förstår finns det reläer med bla dioder invändigt tex så det kanske är riskabelt att stoppa dit fel.

Skotern står i Mora och jag bor i Västerås, IQn är låg ibland tog inte med mig reläet...
 

Martini_80

Välkänd medlem
1 jan 2000
615
7
18
Mora/Västerås
Jag har inte hållt på med reläer men vad jag förstått kan konfigureringen se lite olika ut med vart spole eller brytare sitter på ett stift. Eller är det så behändigt att alla extraljus reläer är lika innanför skalet?

Jag har i alla fall fått det bekräftat av en handlare så det ska inte vara några problem att byta mot ett vanligt. Ett skidoo relä gick visst på 600-700 nånting.

Tack MACH Z!