Problem med Pz 480

Jonsson

Medlem
1 jan 2000
18
0
1
hallå!

köpte in en phazer nu i vinter.. och det är så att den går lite konstigt..
det är inge bottendrag på den.. utan det händer nästan ingenting när man gasar iväg från stillastående.. däremot när man kommit upp i lite fart så går den som ett skott..
sen suger den i sig rejält med sås också.. 3-4 l/milen.. är de vanligt?

en annan grej är att när den kommer ut i lössnö, så dör den nästan.. den orkar ingenting.. och till slut börjar motorn låta jättekonstigt och orkar inte ens dra runt mattan... då får man lov att stanna till å sen låta den stå en stund sen orkar den en bit till.. sen likadant typ..
nån som vet vad för fel kanske?
men efter led orkar den riktigt bra..

tacksam för svar.. nu när snön är borta har man ju tid att laga den..

 

Lallas

Aktiv medlem
1 jan 2000
50
0
1
Pz 480

kolla så att choken inte ligger på, har vait ute för att den kärvat och då gick skotern inte bra!

lycka till// lallas
 

leif_s

Medlem
1 jan 2000
38
0
1
Hm...

Det där lät ju inget bra! En sak som är billigt att fixa är ju att justera in variatorerna, för är de fel inställd så kan det blir så här som du beskrev (speciellt att den inte orkar nått i djupsnö, för slö sekundärfjäder ger sämre backshift och den växlar inte tillbaks). Justerar du in variatorn rätt så kommer den att bli piggare, dra mindre soppa, vara roligare att köra etc etc. En annan sak som det kan vara är att du har för fet förgasar bestyckning, speciellt nu när det är några grader plus... Men att bestycka ner den är väl kanske inte att rekommendera jämnt, blir det -25 grader så kanske den skär! Men ser man till att vara försiktig så är det ingen fara, kollar tändstiften och så! Går skotern bra vid full gas ska du INTE byta huvudmunstycken utan pilotmunstycke istället! Lycka till!
 

Jonsson

Medlem
1 jan 2000
18
0
1
tack för svaren.. ska kolla de där.. men..

det är en till grejj.. det blir likadant när jag åker upp för backar som i lössnö.. den bara dör och orkar ingenting.. den börjar inte spinna eller nå utan orkar inte dra runt mattan.. börjar låta knas i motorn å så..
är det beroende på samma som för lössnön eller?
 

leif_s

Medlem
1 jan 2000
38
0
1
det lät inte bra...

det där! Det låter väldigt konstigt, kanske lite för extremt för att kunna vara en feljusterad variator, men det är nog det tipset som jag kan ge först, funkar inte det så får man prova andra saker! Sa du att den gick bra när du kom i fart? Hur pigg är den då?
 

Jonsson

Medlem
1 jan 2000
18
0
1
Jo den är...

...pigg när man kommer i fart, om det är hård underlag.. är det lössnö är den bara halvpigg.. som de känns som iaf.. det skjuter på fint när man åker typ 40-50 å ger på den max.. om det är hård underlag...
och om man ska upp för nån backe så får man ladda innan.. för har man fart uppför backen så händer det inte så som jag beskrev innan..

 

Tobo

Aktiv medlem
1 jan 2000
98
0
6
Servicedags

Hej!
Att den inte orkar kan bero på flera saker.
Jag har haft samma problem på en Yamaha och då var det primärvariatorn som var helt slut.
Att den surar ihop och låter konstigt kan också bero på hål i soppapumpsmembranet. Vevhuset fylls då på med bensin bakvägen så att säga. Det kan till viss del förklara den höga förbrukningen.
Sen borde du kolla så att inte hjullagren i boogien sitter fast. Det går tungt då.

Ha de......//Tobbe
 

ACat

Aktiv medlem
1 jan 2000
56
0
1
kanske..

..du skulle kolla kompresionen på den. Om den är trött och låter konstigt från motorn så kan det ha hänt någonting där inne.