problem med m800?

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
35
mellansel
www.skoterlon.nu
hallå.

Såhär efter 145 mil har skotern bestämt sig för att jävlas med mig.

Ska på skotertripp i helgen till vinterstugan så jag tänkte jag skulle fara och tanka i byn nu ikväll så det skulle vara gjort.

Står på tomgången och blir varm och go och när jag går ut för att köra så är hela hastighetsmätaren helt död. Ingen tillstymmelse till liv. Handvärmare, lysen osv fungerar som vanligt.

Provar att köra lite på lägdan men märker att den hackar något hemskt. Släpper jag gasen så är det som att stänga av den emd nyckeln och den "båååpar", sedan pumpgasar jag är det som att den hoppar igång. Så håller den på sådär. Inte speciellt kul.

Någon som varit med om liknande? Ska försöka ringa till ÅF imorgon och se men chansen att dom ska kunna göra något åt den imorgon är väll lika stor som att jag ska byta märke. Jävla r*v...

Några tips?
 

rmk700_05

Välkänd medlem
27 okt 2006
461
0
16
har du kikat på den där brytaren i gashandtaget?
verkar kunna bli vad som helst när det kommer is i den !
 

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
35
mellansel
www.skoterlon.nu
Har kommit så långt att jag vet att det är säkeringen som var trasig. Jätteglad och stoppade in en ny säkring, men den håller i 10-15 sekunder. Så någonstans måste det vara ett elfel, men vars... :S
 

m0ngoloid

Välkänd medlem
13 aug 2010
5.346
2
38
Norsjö
Ta ut en hårtork och blås på gasen i typ 5-10 min och kolla kontakten som sitter under mätaren.
 

zleric

Välkänd medlem
30 maj 2008
1.856
1
38
Luleå
Ajfan, trist för dig! Om du lämnar in på firma sen, be dom koppla ur gashängsbrytaren för gott. Jag fick det gjort och monterade en hederlig nödstoppslina med sockerbit så jag kan dra ur den bara utifall att!
 

mdtl

Välkänd medlem
9 feb 2011
154
0
6
luleå
Va det mitt säkringen som gick? Har ej skotern nära men om ja ej minns fel så e 7,5 säkr.till
mätarn,apv srrvot samt baklyktan.
Så kanske kolla baklyktan.?
Säkring längst till höger för hand värmarna
Lycka till
 

JRO

Välkänd medlem
2 dec 2012
917
26
28
Skell
Kabelhärvan som ligger längst ner vid spjällen kan om de oturar sig läggas mot styrstången så då har du ett till ställe kolla på:)
 

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
35
mellansel
www.skoterlon.nu
Har inga planer på att koppla bort gashängsbrytaren, och nödstoppslina har jag redan ikopplad i kabelstammen.

Har för övrigt löst problemet, och ja det var mittensäkringen som farit.

Till de som mins min historia om snöslungan så kan detta vara kul... tror jag:p


I tisdags blev det en nätt dagstur på 22 mil för att guida en bekant runt området då han är ny på skoter.

Vi tar det från början...

Har i vanlig ordning med mig mobilladdarsladden i cigguttaget (med usb adapter) för att alltig har bra med kräm i telen, märker redan då att mobilladdaren glappar lite men när jag juckar på den så lyser den och laddar. När jag sedan på kvällen ska lägga mig så kopplar jag in mobilsladden i vägguttaget. Sitter och surfar på snowest appen och bränner mig på usbinsticket i telen. Sliter ut laddaren och ser hur kabeln smäler runt usb-sticket.

Blir irriterad och mobilen dör.

Dagen efter(igår) var det dags att besikta sambons bil som varit avställd i över ett år pga lysande airbag lampa och jävligt trasig ruta. Åker ner till stan och träffar en kompis som med hjälp av en vag-com lyckas släcka airbaglampan (som jag trodde aldrig skulle gå på en gammal -96 audi a4), paff som fan åker jag sedan mot besiktningen. Där jag tvekar starkt på att rutan ska gå igenom då det är sprickor lite här och där.

Bilen går igenom med 2 2or (perfekta avgasvärden, 0 på allt, och perfekta bromsar fast de var rostiga och jävliga efter ett år på gräsmattan).

En tvåa på bussningarna i bakvagnen (2st, enkla att byta) samt locket på släpvagns kontakten saknades).

Åker vidare till telia efter detta, för att svära om mobiljävlaskitladdaren som inte fungerar längre. Får där förklarat för mig att jag inte kan reklamera i butik då jag köpt över nätet, jag blev "lite" arg och svor lite. Fick då en "låne-sladd" om jag lovade att lämna tillbaka den då jag skaffat en ny på garnatin.

Åker sedan hem och laddar min tele och laddar mig själv inför kommande helg i stugan.

Nu är vi här idag. Går ut för att varmköra skotern, går in och byter om och när jag kommer ut så märker jag då att mätaren är död. Provkör men förstor snabbt att den går i limpmode då den inte vill varva ut.

In och skriva på smowmobile och googla lite efter liknande problem. Hittar ingenting på mina försök, tar då fram instruktionsboken och inser att det sitter säkringar på sådana här nya maskiner.

Ut och riva ner alla kåpor för att hitta säkringsboxen, sno lite säkringar från min nyligt besiktigade A4 och i med en i M800an. Startar den och allt lyser. JÄTTEGLAD!

Ut på lägdan där jag ser att lyser flimrar till och dör. Irriterad som fan, hem igen, i med en ny säkring (stulen från A4an), starta skotern med kåporna borta, ser hur även den säkringen flyger efter bara 4-5 sekunder.

Går in och skriver mitt andra inlägg här i tråden. Googlar lite mer om "blown fuses" på google och får fram ett tips på att det kan vara vid baklyset.

Ut och kolla, det var inte det. In och googla mera. Nytt tips: Röd kabel kan skava hål i sig själv mot aliminiumplåten bakom ljuddämparen.

Får besök här hemma av sambons släkt som jag aldrig träffat förr, så jag gör det enda rätta och går ut och skruvar isär skotern lite till. Ser att den "lilla röda kabeln" inte är skadat.

Då piper telefonen till och vill ha mera ström, kom då att tänka på laddaren som blev knäpp häromdagen. Öppnar då locket till cigguttaget och ser att delar av min kines-addapter har lossnat och där nere ligger 2 små plåtprylar och hoppar runt och skapar oreda och kaos.... "doooh"...

Slänger bort dessa, i med ny säkring (från A4an), och startar skotern. Provkör fram och tillbaka och låter den stå på tomgång ett tag... säkringen håller.

Ligger nu inne i soffan och är glad åt att skotern är hel igen, samt skämt jag lite för att jag skälde så mkt på teliatjejen för de hade dålig kvalitet på prylarna då det var min kinesladdare som förstört både skoter och laddare...

Hemska jag, på lördag blire skoter=D (om inte tjejen krockar imorgon påväg till stallet, för nu finns de inga bromsljus på audin)...

Edit: Audin hade inte mkt med saken att göra egentligen, men att den stått över ett år utan något egentligt fel gör att jag blir lite irriterad :p
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.638
801
113
Kramfors
Haha det var en rolig historia och felet var inte direkt lätt att hitta så man kan nog säga du hade tur i slutändan.
 

JRO

Välkänd medlem
2 dec 2012
917
26
28
Skell
Haha klockrent exempel på stridens hetta tänket:) ut å njut av de oändliga pudret i morgon med gott samvete
 

ika

Välkänd medlem
1 jan 2012
1.238
2
38
Luleå
En riktig mobilladdare kostar nog inte mer än 199kr i butik. Då slipper du leva med en lånad.