problem med d.e.s.s ranger mountain -04

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.126
24
38
Var ut och körde för ett par helger sen och fick för första gången problemet med d.e.s.s då. Ibland funkar den och som det är nu inte alls. Lämnade skotern på vagn över natten sist pga att det inte gick att köra av. Dagen efter testade jag att dra igång (inte rört själva d.e.s.s nyckeln öht) och då gick den som en klocka igen. Tänkte att det var ngt tillfälligt och tänkte inte mer på det.

Igår körde jag en sväng på gården och hade inga problem, lastade skotern imorse utan strul men efter att kört av vagnen och skulle iväg började den jävlas igen, då gick det att vrida runt och efter en stund gick det att köra. Kör sen ca 4 timmar med ett antal fastkörningar och av och på med skotern, men sen (självklart längst upp åt h-vete när jag satt fast) vägrar den fungera. Tar ca 20 min innan den vill funka igen efter antalet varv med snurrande rengörande och svärande, tar mig ner och stänger av (dumt, men är man trött så är man) och självklart vägrar den funka igen, har då inte rört d.e.s.s nyckeln (dock kan den självklart skakat endel under färd). Jävlas en stund till, får igång den och kör till släpet och efter det har jag inte fått till den igen.

Det jag undrar är om det är själva nyckeln som strular eller om boxen inte vill vara med. Kanske är kontakten till nyckeln? Vad tror ni? Någon som haft liknande problem?
 

lynxrider

Välkänd medlem
20 okt 2010
530
1
16
Nälden
hade en rave 800 för några år sen som missade och baktände och tillslut gick den inte starta, var fel på kabeln mellan dess kontakten och boxen.
Lycka till!
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.126
24
38
Jaha, bytte du kabeln eller vad gjorde du? Ska slite upp och kolla hur det ser ut..
 

andhag

Välkänd medlem
27 dec 2009
1.126
24
38
Monterade bort plastkåporna och följde kabeln från d.e.s.s-kontakten, vid anslutningen mot kabelstammen sitter en vit kontakt med 3 kablar in/ut. I den mot stammen var vita kabeln glapp, tryckte tillbaka den på plats och tejpade ihop det för att se om det fungerade bättre. Startade skotern och det var nu inga problem, gick exakt som den ska. Nu vet jag inte om det är hela problemet eller inte men ska försöka testa det mer när tid finnes.

Tack för tipset lynxrider