Primärvariator fastnar

Ulrik-i

Ny medlem
1 mar 2020
1
0
1
64
Kiruna
Hej. Har ett underligt fel. Primärvariator på min AC M8 fastnar och skotern drar på tomgång... hade detta problem i höstas på då in en split ny primär som nu alltså har samma problem!! Remmen verkar rätt spänd ca 3mm över sekundärskivan.

Vad kan detta bero på?
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.627
797
113
Kramfors
Kolla om remmen har axiellt spel mellan skivorna de ska va minst 0,2mm men om de är 1-.2mm så funkar det ändå men man eftersträvar så tight som möjligt utan att den kläms fast för då drar den såklart. Om de är lite spel där så är remmen för spända och då ökar du sekundärvariatorns skivbredd så remmen åker ner djupare i nsekundären. Ställ in sekundären tills mattan står i stort sett stilla om du har den frihängande i luften med motor på tomg då är de perfekt spänt.
Om den nu är klämd axiellt i primären kan de va felshimsad eller du har fått tag på fel rembredd eller så kärvar någon bussning i primären. Ac variatorer är ju inte känd för lång livslängd de kan behöva renovering vid 300 mil redan.
 

jymy83

Aktiv medlem
18 feb 2016
61
13
8
kan vara som ovan skriver att rem justeringen är boven. Vilken årsmodell är det på skoter? 2012 fick ju arctic cat TCL link mellan variatorerna och på tidiga modeller kunde den gå av, kan gå av just vid variatorn så man inte ser det och skotern känns som att den fungerar som den skall(hände mig), men då blir avståndet fel. Kolla även linjeringen av variatorerna så de stämmer så primären inte drar snett.