Polaris dragon 800-09 går dåligt på tomgång varm motor

Peter Johansson

Aktiv medlem
5 jan 2010
82
0
6
Boden
Hej har ett ovanligt fel, när skotern är kall (går på choke går den bra på tomgång )men när den är varm så går den ojämt på tomgång och man kan höra svaga avgas smällar. men på lite gas och på fullgas så går den bra. så vad kan det bero på tändning eller för mager bränsle blandning eller både och.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.638
800
113
Kramfors
Om motorn funkat förut dvs inget är utbytt i motorn eller ombestyckat så kan det vara skit i förgasarna eller tjuvluft.
Gör startgastestet för tjuvluft insug och packbox bakom variator.

Om de inte drar tjuvluft så riv fuggarna och rengör lf munstyckena noga med veckad koppartråd alt sytråd ståltråd för beläggningarna kan vara hårda så tryckluft duger inte.
 

Peter Johansson

Aktiv medlem
5 jan 2010
82
0
6
Boden
Hej har inte hunnit prova skotern så mycket innan och fenomenet kommer när den är genom varm ,förmodligen när termostaten har öppnat , skotern har cfi och den går bra i övrigt men på tomgång går den förmodligen jätte magert eller väldigt låg tänd. den går bra på låga varv ovanför tomgång och mellan och fullgas varvar ca 8500 vid fullgas och går stadigt sedan 8350 på en lite längre fullgas repa så det är bara på tomgång ca 1650 -100 varv den låter skummt på.
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.638
800
113
Kramfors
Ok gör då startgastestet = Motor på tomg och spruta startgas runt insugsgummin o även bakom variatorn mot vevaxeltätningen. Motorn får inte reagera i varvtal på detta för då har du läkage där.
 

Peter Johansson

Aktiv medlem
5 jan 2010
82
0
6
Boden
Har provat startgas ,det var första jag provade . Har provat byta spridartätningar alla på alla spridare kompprov kallibrerat spjällhuset (öppningen på spjällen så dom öppnar lika) kontrollerat tps en, bytt till 10:ans ecu med komplett kabelhärva och spridare. (monterat ett FIX KIT inte för det här men för hållbarheten, så härnäst kontroll tändinställning först kall motor sedan varm motor och därefter kanske prova att ge den mera bränsle på tomgång med powercomandern.