Pipor till Indy 650

Snabb

Medlem
2 feb 2012
24
0
1
Östersund
Hej alla skoternissar,
har just beställt slp-pipor till min indy 650 och funderar om man ska tänka på något speciellt när man monterar dom. Är det bara att slänga dit dom eller behöver man ställa om förgasarna, byta fjädrar i variator etc?
Tacksam för svar! :)
 

k-len

Välkänd medlem
12 jul 2005
8.891
38
48
35
mellansel
www.skoterlon.nu
det är omöjligt att säga. Först ska du väll se till så du får soppa som den ska. Billigaste är att rengöra stiften (stoppa dit nya) och dra en repa, kolla stifen och utgå därefrån. När den sedan får soppa som den ska, så får du vända dig till nån variator guru för att få till det hela, eller köpa mycket, och dyra delar för att experimentera själv.
 

Snabb

Medlem
2 feb 2012
24
0
1
Östersund
ok! så motorn kan inte ta skada om jag sätter dit dom och kör? skiljer det nåt i hur mycket olja/bensin den behöver med piporna på mot för hur den är nu? tänkte om det fanns någon generell tumregel som säger att den behöver mer soppa med pipor på.
 

KalleT

Välkänd medlem
8 nov 2008
2.350
3
38
Frösön/Rönnöfors/Offerdal
den kan garanterat ta skada om du kör den för snålt,generellt så brukar det vara att man måste gå upp minst 2 steg på huvudmunstyckena och kanske ett på lågfarten men allting beror på hur den är bestyckad nu,hur kallt det är,höjd m,m
ring på motorhuset å prata med Arne så ger han dig tipps på hur du skall göra