Oljepump Polaris Fusion 600 ho -06

IsacSnow

Medlem
7 jan 2010
24
0
1
Finland, Vasa
Hej. Tog fram en kamrats polaris ur sommarförvar här om dan, Konstaterade att MAG sidans vevhus var fullt med olja IGEN, sammaproblem förra hösten och då gick vi på att pumpen bara hade lämnat i öppet läge över sommaren. Efter ett tags funderande och grublande så vips låg motorn på arbetsbordet tog låss pumpen och koplade den til oljebehållaren, Då såg vi att packboxen runt själva "pumpaxeln" läkte.

Nu till frågan går det att byta packboxen eller måste man köpa en ny pump som kostar här i Finland ca 270€ ca 2331 kronor?? På lokala polaris påstod dom att det inte går att byta...

Tackar för svar, börjar bli bråttom snöar för fullt ute.. :D
 

Dadda

Välkänd medlem
15 sept 2006
903
1
18
Finland
Tror det kan vara svårt att hitta endast bussningen till pump armen, glappar armen när ni vickar den ?
Annars är JSpowersports bra att ha å göras med, 175 $ för en pump d.v.s 175 € med tull+ moms. Peta bort packboxen på gamla pumpen, å testa leta på en välsorterad lager/packbox handlare ? Har ni tur sitter det ett nummer på den befintliga :)
 

IsacSnow

Medlem
7 jan 2010
24
0
1
Finland, Vasa
Jo skall göra det. Kanske någon eventuellt har en begagnad pump liggande som är hel och salu? :)

Men så det är iaf så att oljan som smörjer olje och vattenpumps drevet i mitten på veven slipper att förbrännas på MAG sidan?
 

Dadda

Välkänd medlem
15 sept 2006
903
1
18
Finland
Jag hade min maskin klyven nyss och svaret är ja. Dom har en oljekanal från vatten/oljepumpsaxel under vevlagret till mag eller pto sidan. Minns ej själv vilken sida det for till :) Men troligtvis MAG enligt ert bekymmer.