Nytro indikerade Felkod 43

Bean_75

Välkänd medlem
20 nov 2006
322
0
16
Luleå
Tjena!

I helgen strulade det lite för mig.

felkod 43: #43 Fuel system voltage (monitor voltage) --
The ECU is unable to monitor the battery voltage (an open circuit in the line to the ECU) Fixes the battery voltage to 12 V --
Able --
Able --

Hade kört skotern hela dagen. Sedan stod den ute i snålblåsten samt lite snöande. Startade som vanligt efter ngn tim. Körde ca 20 min. Innan jag återigen stängde av. Men när jag sedan skulle iväg nästa tur ca 2 tim senare var det stopp. Blinkande gul lampa samt motorsymbol & felkod 43. Soppa pumpen pumpade ej upp trycket. Startmotorn gick.

Fick bogsera in skotern i ett varmt garage. Plockade av kåporna & bäddade in skotern med ett kapell & filtar samt en kupe värmare som blåste in i motorutrymmet. Efter ngn tim startade den utan problem.

Misstänker alltså ngn fukt som trängt in & spökat med ngn givare. Ngn här som känner igen sig i felet? Vad göra?

Jag vill ju gärna slippa fler missöden av denna sort. Då man kanske inte har möjlighet att få in skotern i värme där man är & kör....
 

MarkusX

Välkänd medlem
21 jan 2006
618
0
16
Hedemora
Det är ena reläet som fryser, hände samma sak på min förra året när jag kört i mycket lössnö. Blev att värma och knacka lite på det sen funka den fint. Det sitter på höger sida i fronten (vänster sida när du står framför den och lyft bort huven)
 

David Mach Z

Välkänd medlem
2 feb 2006
2.057
40
48
Burträsk / Storuman
Jag har haft samma fel på min nytro och då var det ett bränslepupmsrelä som inte fungerade som det skulle. Skaffa ett nytt och byt ut sen så ska du se att det fungerar som det ska. relät sitter i fram i nosen på högersida med 2 andra relän vill jag minnas.
Sladdarna som går till relät är röd/vit, blå/röd, röd/blå och röd/grön. min skoter uppträdde på ett liknande sätt och då var det detta fel.

Här kommer en länk till tråden jag startade.

http://forum.snowmobile.se/showthread.php?t=25890&highlight=code+43