Ny skoterled

Stig Larsson

Välkänd medlem
27 okt 2006
2.886
2
36
Arvidsjaur
www.assf.se
Vi har länge funderat på att dra om Nasaleden, så man slipper omvägen runt Vittjåkk. Istället för att vika av från kraftledningen upp mot Vittjåkk, så fortsätter man efter ledningen bort mot slagnäs-korsningen. Därefter 1,5 mil myrkörning bort mot Muorrejaur, där man kommer upp på den idag befintliga Nasaleden.
Problemet vi har är hur man kommer runt Svärdåive, för det är ett ganska så knixigt område, med många tvära backar och åsar.

Därför for vi iväg ikväll och kikade om det var möjligt att komma fram där med en led. Vi hittade en ganska så perfekt sträckning. Höjdskillnad blir100 meter på ca. 2 km. så det blir inte så farligt brant direkt. bättre än vi trodde.

Vi ska nu höra med markägaren (Allmänningen) om tillstånd till en led i detta område. Men vi tror att dom kommer att se positivt på detta, då vi samtidigt kan leda bort en massa okynnesåkning från föryngringsytorna som ligger i området.
Även Renlapparna vill nog bli tillfrågade, så vi kommer att ta kontakt med dom, om vi får grönt ljus från markägaren.


Rek.skoterled20100420ulf.jpg
Uffe snitslar upp
Rek.skoterled20100420uffefunderar.jpg
Perfekta förhållanden, man går obehindrat på skaren.
Rek.skoterled20100420braföre.jpg
Skoterföret är exellent.
kartaledomdragning.jpg
Karta över leden vi rekade ikväll.
 

Stig Larsson

Välkänd medlem
27 okt 2006
2.886
2
36
Arvidsjaur
www.assf.se
Karta över hela den nya sträckningen av den planerade omdragningen av Nasaleden.
Nya sträckningen gulmarkerad

Som synes blir det lite kortare led till storavan + att vi slipperden årligen återkommande isruskningen av massor med vattendrag.
 
Last edited: