Motorolja?

Edtjons

Medlem
15 dec 2018
7
0
1
56
Östersund
Hej!
Jag har precis köpt en Artic Cat Sno Pro F8 2008.
Vad skall jag ha för motorolja till den?

Jag syftar inte på Diamond drive oljan nu.

//R
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.605
793
113
Kramfors
Jag personligen skulle köpt 20-25l dunk av Aspen olja helsyntet för landbaserade fordon då får du den strax under/över 100kr L. Den har visat sig va bra så långt bak i tiden som 90 tal tills nu på alla märken av skotrar och den ryker lite samt luktar gott. Den sotar inte apv portar så mycket heller en skitbra olja helt enkelt motorn får lång livslängd.
Här är länk till Aspen 1l flaska men de finns på 20l. Om du läser texten om oljan så bli inte rädd för att de står för motorsåg/röjsåg luftkylda motorer för de är så många som har kört denna olja i skotrar under så många år
ink jag att jag kan garantera att den är svinbra!! Många här på forumet håller med kan jag garantera. Lantmännen i Övik kan ta hem 20l och då bör andra Lantmän i Sverige kunna ta hem. Annars bör närmsta motorsåg/gräsklippare säljare kunna ta hem.
https://www.aspen.se/Guider/Guide_Svensk_Light/Maskin_och_bensin___teknisk_information/Aspen_2_stroke_oil_(2_taktsolja)

Om du vill ha ännu mer rökfri gång utan lukt så är Torco maxima bra/bäst men där har jag inte lika lång erfarenhet av hur bra den är för motorn.
Kolla även in priset på Yamalube för snöskoter den är en yamaha olja och jag har för mig den va rel billig. Den är svinbra också jag har haft koll på maskiner som gått med den oljan från 90 tal tills nu och de har hållit ihop bra under extremt många mil.https://www.rinab.nu/oljor/Motorolja-2T/Motorolja-Yamalube-2-takt-4L.htm?sClickID=GoogleShopping-31&gclid=EAIaIQobChMIxNPtw9jw3wIVGqWaCh2nygS0EAQYASABEgKmZ_D_BwE
Jag skulle kunna rabbla upp fler bra oljer men orkar inte.
 
Last edited:
Reactions: Edtjons