Matta tar i BD 850 3900 -18

emiil

Välkänd medlem
18 mar 2010
139
0
16
Ljusdal
Hej! Har en -18 bd 850 som tunneln skalar mattan på höger sida, är rätt säker på att chassit inte är krokigt men kollar man mellan tunneln och mattan så finns det flera millimeter plats åt mattan på vänster sidan och ingen plats på höger. Detta har resulterat i att korden är framme runt hela mattan och nästa alla kammar är skadade.

Är det någon mer som varit med om detta?

Hur åtgärdar man det?

Kan man ställa något på bakre spännarna eller någon annanstans för att "linjera upp" mattan?

Tack för svar!
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.627
797
113
Kramfors
De låter bara som mattan är feljusterad. Känn först om mattan har rätt häng dvs iunte är tokslak på någon sida, Ex om den sida som tar i är slakare än andra sidan så behöver du bara spänna mer på den sidan så åker den över åt andra hållet Man kan få spänna o släppa båda sidor tills man är nöjd med själva spänningen/gäddhänget. Sedan kan man få justera X ant ggr innan man får mattan att gå i mitten tunnel. Mät från boggihjul bak ut till mattkant och justera tills du har samma mått på bägge sidor. Du hänger upp den i baken så du kan gasa runt mattan efter varje justering gasa justera gasa justera ja du fattar. Om du spänner vänster sträckare mer än höger åker mattan åt höger och tvärtom.
 

emiil

Välkänd medlem
18 mar 2010
139
0
16
Ljusdal
Tack för svar! Ska prova detta imorgon. Hörde annars att det kan vara infästningarna till bakre svingen eller vad man ska säga som fått sig en smäll och blivit krokig. Men provar det du sa först :)