Matta summit 850

freno

Medlem
1 apr 2014
5
0
1
Är i behov av en ny matta till min summit 850 och funderar lite på vilken matta man ska satsa på. Prismässigt faller man baklänges när man ser vad en ny originalmatta kostar!

I dagsläget sitter en camso qonquer 280 matta på, gått endast 70 mil och har sprickor vid var och varannan kam (som ni ser på bilden). Grym lössnö matta men vet inte om man vågar satsa på en likadan igen i och med hållbarheten verkar vara usel. Men den verkar helt klart billigast i inköp. 2,5” mattan från SP modellen rekommenderar vissa, andra freeride mattan. Vad skulle ni sätta på?

conquer.jpg
 

bigmac

Staff member
Administrator
Team Snowmobile
1 jan 2000
146
11
18
Orsa
www.snowmobile.se
Ja det är nackdelen med att tillverkarna vill att vi ska se på mattan som vi gör på däcken till bilen, att de ska bytas oftare, samt att man vill ha så lätta mattor som möjligt. Att gå ner lite i kamhöjd och om det finns någon matta med mer kord skulle nog hjälpa, men kanske inte är så roligt...
Enligt Camso har dom bara CONQUER 260 (lägre kammar) & 280 att välja på och jag hittar då ingen annan matta som passar heller... Det verkar vara en annan delning på både SP och Freeride?! Kan iofs vara skillnad på årsmodeller.