Lynx Sport Touring 800 05 Manual?

lorang10

Medlem
11 feb 2016
44
2
8
Sundsvall
Tja! Har en Lynx Sport Touring 800, som efter 1km av utmärkt beteende bara dör och vill inte starta. Håller man in tändningen så tänder den, i 1 sekund ungefär, sen dör den igen. Låter man den stå över natten och försöker igen så startar den och går efter några tändningar.

Fick tips för någon månad sedan att det kunde vara fel på statorn, eller bränslepumpen. Men hittar inte vart någon av de delarna sitter, det är ett väldigt trångt område att arbeta i.

Någon som vet om det finns en manual till skotern? (har letat, men hittar ingen vettig)
Eller om någon vet hur jag ska gå till väga hade det också varit bra!
Tacksam för svar!
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
10.643
802
113
Kramfors
De låter som statorn är väck. Den sitter på höger sida motor bakom dragstarten. De krävs en hel del skruvande för att få ut den samt att du måste köpa en avdragare för svänghjulet för den sitter bakom svänghjulet.
Men innan du river lös något så rek jag att du först mäter upp statorn när motorn funkar och sedan när den just lagt av så ser du om ohm värdet blir helt felande då motorn lägger av.
Du måste med andra ord söka fram rätt ohm värde på nätet och vilka kablar du ska mäta emellan. Man mäter med en enkel multimeter i första kopplingsplit ut från statorn.
Sök först på youtube för där kan de finnas filmer på statorvärde och hur man mäter.