Lynx RC 800 -07 (Luleå) stulen ur låst garage

bela

Medlem
16 feb 2010
14
0
1
Luleå
Hej, i fredags då jag öppnade garaget så var inte skotern där. Släpmärken efter mattan som var låst med kätting och hänglås var det enda som tyder på att skotern varit där. Det fanns några märken på garageporten också efter nåt verktyg. Skotern fick stå orörd i en vecka efter att jag köpt den och vara utanför garaget tre gånger... man kan inte annat än bli lite fundersam hur organiserat det hela är.

Så hör ni nåt om en Lynx RC 800 -07, svart plast med vit vinyl på sidokåporna så kan ni höra av er. Originaldyna med gula detaljer och gula boogiehjul i pps-boogien sitter på.

Update: Polisen ringde idag och sa att de fått fast två killar i samband med en annan skoterstöld, han nämnde nåt om stulna skotrar från Vattenfall vet ej om det var den stölden de åkte in för, och att de hade pressat dem till att visa polisen garaget där de slaktade skotrar.

De hade också erkänt att de "fått in" en RC 800 i mitten av förra veckan och en motor och lite plast fanns i garaget. Han skulle försöka identifiera motornumret via chassinumret hos tillverkaren. Så ett tips kan vara att skriva upp motornumret så att asen som inte kan hålla fingrarna i styr får nåt straff. Att identifiera plasten tyckte polisen inte var värt nåt just nu iaf. Förhoppningsvis åker de in på nåt i alla fall.
 

Gunn andersen

Ny medlem
2 jan 2010
2
0
1
hej har också fått støld på min snøskoter och 4hjulning i værmland.Dom kuttar av kætting och hænglås så lætt som bara den.Hoppas polisen klarar ta fatt dom j tjuvarna och bura dom inne
eller om det er utlændinger skicka dom tillbaks der dom kommer från och ta dom aldrig inn igjen.
 

factory_racing

Välkänd medlem
6 nov 2007
398
0
16
kalix-nyborg
jävligt surt att man int får har grejer ifred. vet hur det känns blev själv av med min f7a för ett tag sen. men vem vet det kanske dyker upp nått om den nu å när det åkt fast nå drägg.
 

bela

Medlem
16 feb 2010
14
0
1
Luleå
Gunn, riktigt tråkigt att höra, de hade dock inte klippt min kätting och lås utan släpat den ut ur garaget, det var märken i golvet. Jag kan bara beklaga och hoppas att dina grejer dyker upp.

factory_racing, jo man blir ju lite less på folk som inte kan skilja på ditt och mitt. Hur svårt kan det egentligen vara? Sen är det nog rätt svårt att sätta dit dem, de hade väl erkänt att de hade stulet gods i sitt garage typ men erkänner de inte att de snott så får de väl bara nåt liknande häleri, sen är det väl mest troligt ett tredje led som säljer delarna och då kan de väl bara åtalas för det. Det är nog mer organiserat än man kan tro, det har jag börjat tro i alla fall.

Att som polisen uppgivet säga att "det går ju inte att hindra någon om de vill sno nåt" säger ju en del om hur lite makt man som ägare av nåt har. Det är bara att hoppas att forum som det här och folk på de forumen kan hjälpa till att sätta dit några av tjuvarna som gör sånt så blir det lite enklare för oss vanliga människor att få ha kvar sina grejer.
 

skrotarn

Välkänd medlem
16 nov 2007
276
0
16
luleå
jävligt surt bli av med skotrar å saker. de bästa skyddet är ju konstruera eget för alla köpes lås osv verkar bara vara dynga. å så en gps mottagare är ju oxå å rekommendera. dom e ju bara en 5krona stor å man kan gömma dom varsomhelst i en skoter å då vet du ju vars den är om den blir stulen samt att vissa försäkringsbolag har reducerad självrisk osv vid montering av såna å dom e inte spec dyra.
 

Plupp

Välkänd medlem
17 feb 2010
100
0
6
Piteå
Utan att ta ställning till om han gjorde rätt eller fel med sin handling;
Här är en artikel om en i Jävre (Piteå) som tog saken i egna händer när han ledsnade på att bli av med saker gång efter gång.
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/ARTIKEL.ASPX?ArticleId=3906575

Vad jag kan säga är att jag förstår hans irritation och ilska både på tjuvarna och samhällets bristande bestraffning för tattarna som inte kan hålla fingrarna i styr...