Leder mellan Valsjöbyn & Gäddede/Frostviken

matti

Välkänd medlem
7 aug 2004
1.022
1
16
Långå
www.herjedalen.se
Årets långtur är i planerande. Bor i centrala Härjedalen och har tidigare år sedan 2001 åkt överallt från Orsa och norrut uppåt Kall-trakten. Ett år åkte vi till Åkersjön från Härjedalen men det var nu 4 år sen så dom trakterna lockar lite igen. Funderar att i år starta i Kall (Jämtland) mot Åkersjön och vidare uppemot Jormvattnet. Vet hur man tar sig till Valsjöbyn men sen är det lite mer okänd mark. Finns det leder direkt mot Gäddede eller måste man först österut mot Strömsund. Är det förbudsområde edyl i Hotagsfjällen!? Hur är lederna från Strömsund åter in mot Åkersjön. Har ingen skoterledskarta över Strömsunds kommun men tänkte fixa en snarast. Provar söka lite info här först :cool:

Tacksam för all info! :)

mvh / Matti
 

et 340t/r

Välkänd medlem
11 nov 2005
1.746
1
38
31
luleå/Ösd/Storåbränna
Ja det finns leder direkt till jormvattnet ! .Man behöver ej åka mot stömsundshållet. Från en sjön med namn av Storfulvurn finns det skyltar direkt mot gäddede. Åkte i vintras mellan Storåbränna/Gäddede/Jorm!. Rolig tur :)

Lycka till/Tommy
 

matti

Välkänd medlem
7 aug 2004
1.022
1
16
Långå
www.herjedalen.se
Låter bra Tommy, tack för svaret! :)

Mera undringar! Om man nu skulle göra sig en rundtur säg Dag 1 Kall-Gäddede, Dag 2 Gäddede-Strömsund, Dag 3 Strömsund-Åkersjön (+ friåkning eftermiddag i Åkersjön), Dag 4 Åkersjön-Kall (+ lastning och hemtrailning). Hur är lederna mer österut från Gäddede och mot Strömshundshållet och sedan från Strömsund och västeröver mot Föllinge. Är det tokstalpiga skogsleder så man bör hålla sig västerut eller är det värt en tur :)

mvh / Matti
 

PatrickS1

Semi PRO sledder
5 okt 2006
31
0
0
Västernorrland
hem.bredband.net
Liten översikt på leder inom Strömsunds kommun finns här, dålig bild men en liten fingervisning. Jag kan rekommendera lederna från Jorm upp mot Blåsjön och vidare till endera Klimpfjäll eller Borgafjäll

Mvh Patrick S, Sollefteå (och Stora Blåsjön)
 

matti

Välkänd medlem
7 aug 2004
1.022
1
16
Långå
www.herjedalen.se
Tack ska du ha Patrick för bra info:)

Stämmer att det är fint i Borga - Stora Blåsjön - Klimpfjäll. Bodde i Borga (http://www.fjallborgen.se = rekommenderas :)) och gjorde dagsturer därifrån vårvintern 2006. I och för sig var det enda året i modern tid då det var lite klen snötillgång i Borga å det lyckades vi pricka in. Västerut åt Blåsjön till var det dock skapligt med snö (men ändå inte så hysteriskt mycket som det kan vara vad vi hörde från "locals"). Områdets STORA potential gick trots lite dåligt med snö inte att missa :cool:

mvh / Matti
 
Last edited: