Led bromsljus fungerar inte

jolpa

Välkänd medlem
24 jan 2010
720
3
16
sundsvall/NJURUNDA
Som rubriken lyder så får jag inte mitt led bromsljus att fungera. Original fungerar. Har testat två olika led bakljus, ett från biltema och det andra från skoterdelen. Lysena fungerar och lyser men inte bromaljuset.
Här kommer en bild på hur jag kopplat.


Sen undrar jag även om det går att ha två stycken bakljus inkopplade samtidigt? Alltid bra att synas..


//joel
 

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
2 bakljus är inga brom.

Angående bromsljuset kan det vara så att LED laaporna är gjorda för +matning då bromsljuset ska tändas medan skotern jordar då bromsljuset skall tändas?
 

Chris

Moderator
15 apr 2010
5.213
3
38
Nol
Endera så behövs ett kopplingsschema eller så får du mäta upp vad som händer då du bromsar. Högst antagligen är den svarta jord och sen är det ju en kabel till vanliga bakljuset där borde du ha ca 12V då du inte bromsar.

Sen får du kolla vad som händer då du bromsar på den tredje kabeln. Kommer +12V där också då du bromsar så skall det ju funka...blir den kabeln jordad då du bromsar så kommer det inte att funka.
 

callahan

Välkänd medlem
12 okt 2011
548
0
16
umeå
hade samma färger på mitt led lyse som på orginalyset, funkade inte att göra det logiska så jag fick prova mig fram, tror det var svart till svart, vit till röd och röd till vit.
 

minisillen

Välkänd medlem
3 nov 2011
1.426
0
16
borlänge
ja har biltemas led baklyse och där stämmer färgerna på kablarna inte alls så fick prova mej fram men börja med att leta efter plus och minus då ska det ju lysa svagt
 
W

wettrob

Vart köpte du det?

Har ett likadant men jag har dock lyckats tappa glaset från den så behöver en ny...