lampor som bara glöar!

bambrullan

Välkänd medlem
1 feb 2010
182
0
6
svsnavattnet
var ute och körde med farsgubbens 550 ett tag idag... och dom hade kopplat ur batteriet.. lysena lyste hur bra som helst... sen när dom koppla in den nya startmotorn och koppla på batteriet så glöade lamporna bara... nån som har nåna förslag på felet?

tacksam för svar!

/Patrik
 

Trapper 602 (503)

Välkänd medlem
23 apr 2009
1.288
1
16
28
Haparanda Kommun
Låter precis som problemet på Grizzlyn härom veckan, det hade med att motorn inte orkade hålla batteriet laddat och ge ström åt lamporna samtidigt -Att batteriet är urladdat.
Annars kan det vara så att motståndet har brunnit efter att ha kört maskinen utan påkopplat batteri.
 

bambrullan

Välkänd medlem
1 feb 2010
182
0
6
svsnavattnet
Men ger batteriet ström till lamporna? dom går ju direkt till svänghjulet via voltregulatorn? motstånd... säkring eller vad menar du med motstånd?
 

Trapper 602 (503)

Välkänd medlem
23 apr 2009
1.288
1
16
28
Haparanda Kommun
Om man kör utan batteriet, så laddar ju motorn ändå, men inte till batteriet utan blir stoppat vid regulatorn istället, och efter bara ett tag så brinner kretsarna i den. Men den ger ändå laddning åt strålkastare och baklykt(a/or).

Motorn ger ju först ström åt lamporna via regulator som reglerar strömmen för lamporna och håller jämn ström, men skotrar med batteri start har också kopplat från regulatorn till batteriet för laddning. Vissa skotrar har batteri starten seperat från resten av elsystemet bortsett från laddning och start, och som Grizzlyn min har, allt sammankopplat som arbetsström via tändningslåset.
Grizzlyn kan arbeta utan batteri i korta omgångar men under längre tid bränner den sönder motståndet.