laga florörkoppen på en båtmotor?

nisse_no1

Välkänd medlem
14 nov 2006
1.038
1
16
skellefteå
Hör kanske inte hemma här men.
Tog å servade vågar gamla båtmotor, tog isär förgasaren. Rengjorde den, men såg i samma stund att det va små små hål i florörkoppen, det är ju en av anledningarna att den gick röv förra sommaren.
Tängte finns det någon enkel lösning så man kan få det tätt igen? På å ville dom ha motornummer men det har ramlat lös. Är en evinrude 4,5 hk 2 cylindrig sak från 78-82.
 

kallholmen

Välkänd medlem
14 feb 2013
1.019
6
38
Sthlm
Menar du flottörkoppen (själva flottörhuset) eller flottören (flytkroppen)? Har du små hål i flottörhuset så bör det gå att löda eller lägga epoxi. Frågan är bara hur tusan du lyckats få hål i det godset?

Gäller det flottören så är det enkla svaret nej. Då du vid lödning, plastning eller skumfyllning dels ändrar vikten på den (med flödande förgasare som följd), dels förmodligen har tillbaka felet igen. Men då det rör sig om en så gammal motor så är det kanske värt att testa?

Enklast är nog att ringa runt till återförsäljare och be dem kolla (leta rätt på artikelnummer, OMC:s art.nummer kan du googla dig till). Säg att du även är intresserad av beg delar. Utterströms i Skellefteå/Hedensbyn sitter på en massa gammalt mög, barasåatt. Annars Blocket.
 

nisse_no1

Välkänd medlem
14 nov 2006
1.038
1
16
skellefteå
Ca kanske otydlig.
Är koppen som är under. Där all soppa samlas.
Varför det är hål, jo brist på underhåll sedan 1980.
Va in på motormecan i dag å dom sa också löda. Med HÖG värme. Så vi få se om den kommer igång i sommar eller om man kör den på tippen.
 

Tobbe...

Välkänd medlem
2 jan 2006
3.164
5
38
Västernorrland
Kemisk metall fungerar alldeles utmärkt till ditt ändamål!
Jag lagade flottörhuset till en snöslunga med samma fel, den gick felfritt i åtta säsonger innan motorn gav upp-lagningen var fortfarande tät.

(En vild gissning till motorhaveriet kan kanske vara samma anledning som varför det gått hål i flottörhuset-absolut inget underhåll över huvud taget under tio år sätter sina spår-när jag fick den var fortfarande inte första oljebytet gjort, det är ju helt perfekt på en motor som saknar oljefilter...)