• Forumet är nu uppdaterat och Tapatalk är tillfälligt avstängt. Läs mer här.

Lössnö-skoter

bompah

Ny medlem
19 jan 2020
2
0
1
39
Storlien
Hej

Bor permanent på toppen av Storlien.
Det blåser en hel del och kommer sjukt mycket snö.
Vad rekommenderas för maskin för att ta sig fram - i alla väder och mycket snö?
 

Boost III

Välkänd medlem
19 feb 2009
7.983
292
83
Kramfors
Skidoo Nordic 300 is the shit . Världens bästa snömaskin den flyter som en kork i snön och den är smal och vinglig samt snorlätt man kastar omkull den hursom. Jag har haft en sådan och den flöt otroligt bra, klev man av den i djupare lössnö fick man ha stege för att komma upp på den igen . Mattan är 4meter lång med delad förlängning och motorn ger hutlösa 25-27hk.
De är en äkta lappmoppe 👍
 

Attachments

Reactions: Mas såklart

Henrikssons

Aktiv medlem
17 feb 2013
78
10
8
Vittangi
Lite beroende på om du behöver dra kälkar och sådant med dig också. Om du behöver det så är nog typ en Lynx Commander, Ski-doo Expedition eller Polaris Titan bra val (speciellt Polaris Titan sägs vara väldigt smidig för att vara "arbetsskoter"). Commander då med 800-motor och Expedition med 850 (Commander finns inte med 850 ännu, lär kanske komma till 2021). Titan har 800 original. Detta för att få så mycket att gasa med som möjligt, om du har behov av att gasa dig ur bekymmer ibland eller behöver dra tungt uppför t.ex.

Om du bara ska transportera dig själv och inte ska ha med en kälke så är nog valfri lössnömaskin bra. Typ Ski-doo Summit/Freeride 850, Polaris Pro RMK 850, Arctic Cat M8000, Lynx Boondocker 850 och för all del Yamaha Sidewinder MTX också (dock fyrtaktare, med turbo) och samtliga med längsta möjliga mattlängd.

Eftersom du inte angav några prisintervall så förutsätter jag att du tänkt köpa något helt nytt och då får garantier etc. Om du är ute efter något begagnat i vissa prisintervall så blir nog rekommendationerna annorlunda.
 
Last edited: